Lovna kinologija > Lovne pasmine
POSAVski gonic-zaboravljeno blago
ante kula:
prepelicar jel prodan ovaj posavac? kakav je u radu na ds u prirodi?
prepelicar:
U gateru je odlican sto se tice terena znam da je lud da ne napusta trag! Pas inace nije moj vec mog prijatelja koji lovi ds najvise tako da su ti ovo informacije od nasih prijatelja ja sam ti strucnjak za pticare a njemu sam ucinio uslugu i prezentovao njegove pse! Sve informacije mozes dobiti pp ili na email ja cu ga pitati!
sisaric:
Ja sm nabavio kujicu posavskog goniča, sada ima 7 mj. Zečarske je linije i počeo sam je obučavati na divljeg kunića pošto je ostrijel dozvoljen tijekom cijele godine jer je kod mene alohtona divljač, a kad joj probudim nagon voditi cu je samo na zeca. Odstrijelio sam do sada tri kunića ispred nje. Mene zanima kako se slažu istarski i posavski gonič kad zajedno gone zeca pošto imam kujicu istarskog goniča staru 3 god. koja goni do sat vremena i dosta je brza? Mlad sam lovac pa neman iskustva, a neki mi stariji kolege kazu da posavka nece moci pratiti istarku,da ce biti sporija od nje, a meni se toliko sviđaju posavci da nisam mogao odoloti da ga ne nabavin.
dean:
Pusti priče! Po čem bi bila sporija?!?!? Slušaj svačije savjete ali na kraju je tvoja odluka koju donosiš svojoj glavom. Ipak se radi o tvojim psima, novcima, vremenu, guštu... d4
peca:
posavci mogu stići svaku rasu goniča i možeš svaku rasu držati u paru vidio sam parova posavac-troboojac posavac-barak posavac-balkana posavac-istarac svi dugonogi goniči mogu goniti zajedno jedino je roblem sa brak jazavčarima i terijerima jer oni ih nestižu najbolje zato što su sporiji vidio sam kako gone posavka i brak jazavčarka barakuša i terijerka uvijek je ona brža čekala onu sporiju ali takvi se psi rijetko nađu usput najbrži pas u mom lovištu je posavac ima 6god i nemogu ga dugo pratiti ni mladi istarci ni bili koja druga rasa to što neki govore su gluposti
samo ti nju puštaj i uči z10
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju