Lovna kinologija > Lovne pasmine

POSAVski gonic-zaboravljeno blago

<< < (27/61) > >>

STARI AVDZIJA:
ovo isto ko na nekim drugim forumima krenula prića pa ljudi cijelu populaciju rase procjenjuju po nekolicini (više i po pojednom psu)kojeg imaju pa odmah umiju procijeniti karakter cijele pasmine.Ne postoji generalno niti izrazito dobre niti loše osobine podjednako za sve pse u jednoj pasmini,Peca uspori malo,ima posavaca koji se slabo orijentišu kao i drugih pasa sve pasmine imaju i pse s manama i sa odlikama.

bena:
ljp pas d4

peca:
Znam ja da sve pasmine imaju pse sa manama  baš zato sam ovo i napisao htjeo sam reći da se o orjentacija ne zavisi od rase nego od psa do psa i većina osobina kod goniča je ista bar kod ovih sa prostora bivše jugoslavije npr sa trobojcima nisam imao puno iskustva striko je imao samo 3 trobojke 2 su htjele poketivat treća nije samo je puštala glas kada je apsolutno sigurna da je na svježem tragu i nijedna od njih nije bila dobra kuja ali ima ljudi koji drže samo trobojce i njihovi trobojci su dobri ne sudm ja trobojcima nego sami ih uzeo kao primjer isto tako većina baraka neće poketivati a baš nedavno sam vidio barakušu koja je poketivala hoću samo reći da se ni nemože govoriti ni o jednoj rasi opčenito može se govoriti samo o pojedinim linijama mada ni to nije sigurno vidio sam dosta puta dva psa iz istog legla kako se skroz drukćije ponašaju što se tiće iskustva nisam imao puno pasa ali jest striko i drugi lovci u blizini pa se moje iskustvo bazira na 20-30 pasa različitih rasa.Usput vidio sam i loših posavaca bila je jedna kuja koja je gonila srne po čitav dan a jedna je htjela poketivati z10

kamičanin:
posavski goniči Ivana Bojinovića Pekmeza iz Krupnja

STARI AVDZIJA:
koji je od njih bio u Vitezu?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju