Lovna kinologija > Lovne pasmine
POSAVski gonic-zaboravljeno blago
evaeva:
Dobro je oblajava ali je pitanje kako bi se ponašao da ga DS malo pojuri, obično se prvi susret psa i DS radi kroz žicu a ne da su u direktnom pristupu. Pas bi mogao stradati jer nema osjećaj straha...............s vremenom sve će savladati d4 d4.
bojanac:
Na terenima na kojima lovim su posavski goniči među najzastupljenijima, a meni i među najdražima. Na slici je ker koji je u jedanaestoj godini, pred kojim je odstrijeljivano godišnje od 20 pa i do 70 svinja. Tu je i njegova ćerka od dvije godine, koja ide istim putem. Odstrijelio drug veprića od oko 80kg.
peca:
--- Citat: evaeva - 06. 11. 2014. 20:17:26 ---Dobro je oblajava ali je pitanje kako bi se ponašao da ga DS malo pojuri, obično se prvi susret psa i DS radi kroz žicu a ne da su u direktnom pristupu. Pas bi mogao stradati jer nema osjećaj straha...............s vremenom sve će savladati d4 d4.
--- Kraj citata ---
Ja neradim kroz zicu prvi susret nego na meksu svinju ga pustim koja nije zestoka i nece lako udarit i to je jedini put da ja kera odvedem u gater vise ga nevodim, a ovaj posavac sa snimka je bio krenuo u prirodi sam radit ali nazalost sa 10mjeseci starosti je otjero vepra i nikada se vise nije vratio, gdje i kako je zavrsio to najvjerovatnije necu nikad saznati.
LuanaHolopainen:
Poštovani.
Prije 3 mjeseca sam udomila prekrasnog muzjaka posavskog goniča starog cca. 2 godine. Budući da ne znam ništa o toj pasmini, a nemam koga pitati, molim vas ako mi možete dati neke upute. Htjela bih se informirati o karakteru pasmine. Ne znam je li bio u lovu, ali mislim da nije jer se plaši petardi. Ako netko u blizini Zagreba drži posavske goniče voljela bi ih posjetiti i provjeriti što pas zna.
Hvala unaprijed.
Kimboarap:
Evo da se i ja pridruzim kolegama kerovodjema:)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju