Lovna kinologija > Lovne pasmine

Slovački kopov

<< < (19/78) > >>

dean:

--- Citat: TUROPOLJE - 03. 07. 2009. 16:09:44 ---panj naučno dokazano da psi jačeg nosa gone visokim nosom .. a ja nisam rekao da pas presjeca po par stotina metara nego po par metara od traga .. Tako goni a šta vam ja više da velim a divljač nikad nije izgubio . telll

--- Kraj citata ---
U kojoj knjizi si to pročitao? I ja bi htio svoje znanje proširit...
Inače, i ja osjetim miris ds u zraku, a miris zeca... Sa visokim nosom... Budimo ozbiljni...

hrvoje:
Ja sam prije ima pse koji su gonili dignute glave. Obično su takvi gonili brže od drugih, a zeca bi na prvom ili drugom skretanju izgubili, i to bi bia kraj gonje. Oni koji bi gonili sa nosom u podu gonili bi sa manje prekida i osjetno duže. Ovi koje sad imam gone uvijek sa nosom u podu, bez obzira bia trag svjež ili star. Moje mišljenje je da je to urođeno u psu. Sićam se kad sam polaga lovački da su nam i na predavanjima govorili da psi sa spuštenim nosom gone sigurnije i duže.

A nije ni lipo vidit psa kako goni dignute glave. To goniču ne sliči. Djeluje da goni vidom,a ne nosom.

dean:
Tak je... Ja tražim ds okom, a pas traži mirisni zapis nosom, pa gleda koji je svježiji, pa ga otpetljava.. itd, itd...

Pepi18KA:
pozdrav, evo malo slika mog kopova (8 mj) i odstrijeljenog vepra, čim sam ga naveo na trag primio se posla i obavio to kako treba...   

dean:
Lijepi pas, nema kaj!!! Kaj si tražio vepra po krvnom tragu?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju