Lovna kinologija > Lovne pasmine

Univerzalac

(1/7) > >>

Stipe cro:
Evo ovako čudan naziv teme ali opet opravdan.Početnik sam u lovu ove godine isao prvi put na hajku lisice,kad ono ni L od lisice.Evo ovako pitanje glasi.Htio bi nabaviti psa.Ali kojeg? Lovno bi bilo,šljuka,fazan,prepelica i zec.Kojeg  mi predlazete psa za početnika poput mene!!! i neko kratko objašnjenje za vas prijedlog? Puno Hvala!!!  d2 2p

fazan:
Ako u Tvom lovištu ima svega što si naveo , imaš mogućnosti upoznati peseka od 54 leta koji je u stanju sve istjerati , jer mu nije mrska visoka trava ili veliki kupinov grm.
I ne moraš plaćati cijepljenje  , a i repić je kupiran .   paci
Sada malo ozbiljnosti , kupi psa kojem češ moći posvetiti svu svoju ljubav , vrijeme i on će Ti to maksimalno vratititi.No nema recepta , odnosno pasmine  koju bi Ti preporučio kao univerzalnu . Kako si mlad idi metodom pokušaja i pogrešaka , dok ne dođeš do faze da možeš odlučiti  " to je idealno za moj način bavljenja lovom " .

danijelh:
Pas nije puška pa da ga mijenjaš malo malo

okan:
Tako je kolega, nije to kao sa puskama, a i nemoze se reci da postoji univerzalan pas, kolega Stipe moras procitati karakteristike(nacin rada,ponasanja u lovu, kakav je u smislu dresure, kakav je teren u kojem lovis itd.) rasa koje ti planiras izabrat. Imas dosta pisano vec o psima i tu na forumu, za pocetak ako imas nekih favorita napisi neki uzi krug rasa koje te zanimaju pa ti onda mozda mozemo bolje pomoc.

Stipe cro:
njemački kratkodlaki ptičar ili oštrodlaki i istarski gonić pošto ih najvise ima? sad jos nesto jel bolje uzeti muskog ili zensko psa?  z6

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju