Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

Automatske hranilice koje ste sami napravili.

<< < (15/56) > >>

Deno:
Grga jedino da stavis automatsku hranilicu između dva drveta da visi na sajli a da je nemoze dohvatiti. zagi

grga33:
hvala na ideji  zagi

dozani1:

--- Citat: grga33 - 06. 02. 2014. 17:52:19 ---
--- Citat: SilentHunter - 05. 02. 2014. 22:20:26 ---Hahah vama koji u lovištu imate medvjede baš je zanimljivo,morate znat kako nadmudrit
Dobro sad baš za medvjede nisam dobro promislio,al nešto se da iskemijat

--- Kraj citata ---

ako sto uspijes iskemijati javi mi molim te, jer ja vise ne znam sto da iskemijam s automatskim hranilicama svaku je dosad medo ali doslovno unistio, jedino mi preostaje bojler na sajlu pa neka vrti s njim koliko hoce  zagi

--- Kraj citata ---

A možeš i ovako,na jedan ravan metalni stup tako da se ne može penjati po njemu.

danimus2005:
 z14
Evo kako izgleda moja ručno izrađena automatska hranilica na poziciji u šumi. Svaki drugi dan na 5 sekundica pušta kukuruz.Akumulator radi još uvijek-do sada nisam niti jednom punio od kraja 10.mjeseca.
"Mehanizacija" se sastoji od slijedećih dijelova:
motor od inkjet pisača 12V na koji je pričvrščena osovina sa tanjurom i šinjom koja razbacuje kukuruz, jedan timer koji pušta struju na 60sekundi (na njemu programiram dane i vrijeme puštanja struje) i drugi timer kojim smanjujem vrijeme puštanja struje na motor na 5 sekundica, te 12V 4A akumulator za skutere. Sve se nalazi u ručno napravljenoj metalnoj kutiji od ostataka kučišta staorg računala.
Rezervar je bačvica od 50litara od motornog ulja.
Noge su metalne štange svaka dugačka 3m.

Tek nakon 3 mjeseca, kad je pao snijeg, konačno su je svinje prihvatile.  ref
Inače, redoviti posjetitelj ove hranilice je jedan zekan i srnice.

Link od prvog timera>>>>> http://www.ebay.com/itm/390639564067?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Link od drugog timera>>>>>http://www.ebay.com/itm/350682044369?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

z10

Štef:
jel ti treba ovaj prvi timer kad ovaj ima od 0-60 sec podjelu ili treba samo zbog programiranja dana uključivanja. Nadam se da shvaćaš što pitam?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju