Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

Automatske hranilice koje ste sami napravili.

<< < (16/56) > >>

danimus2005:
 z14
Razumijem što pitaš.
Prvi mi tajmer treba radi odabira dana u tjednu i u koje vrijeme želim da se hranilica uključi, dok mi drugi treba da smanji protok struje na manje od 60 sekundi. Naime, prvi tajmer ima najmanju vremensku jedinicu 1 minutu, tj. 60 sekundica a to je previše. Naime, dosta je velika frekvencija vrtnje tanjura sa šinjom pa bi za minutu razbacalo jako puno kukuruza. Ovako za 5 sekundica iscuri cca 200-300 grama kukuruza što je dovoljno da ih samo zagolica i vraća na isto mjesto.  ;D

z10

Štef:

--- Citat: danimus2005 - 07. 02. 2014. 13:15:49 --- z14
Razumijem što pitaš.
Prvi mi tajmer treba radi odabira dana u tjednu i u koje vrijeme želim da se hranilica uključi, dok mi drugi treba da smanji protok struje na manje od 60 sekundi. Naime, prvi tajmer ima najmanju vremensku jedinicu 1 minutu, tj. 60 sekundica a to je previše. Naime, dosta je velika frekvencija vrtnje tanjura sa šinjom pa bi za minutu razbacalo jako puno kukuruza. Ovako za 5 sekundica iscuri cca 200-300 grama kukuruza što je dovoljno da ih samo zagolica i vraća na isto mjesto.  ;D

z10

--- Kraj citata ---

zagi

grom:
Mi smo naručili gotov tajmer sa mehanizmom, namjestili na bačvu i dobro. Je malo skuplje ali štedi vrijeme i živce. Akumulator traje dugo iako imamo i solarnu ploču za punjenje. (majstori krivo spojili pa zajebali akumulator). Zapravo ploča i ne treba jer vrti 6 mjeseci bez problema.

grga33:

--- Citat: dozani1 - 06. 02. 2014. 20:11:17 ---
--- Citat: grga33 - 06. 02. 2014. 17:52:19 ---
--- Citat: SilentHunter - 05. 02. 2014. 22:20:26 ---Hahah vama koji u lovištu imate medvjede baš je zanimljivo,morate znat kako nadmudrit
Dobro sad baš za medvjede nisam dobro promislio,al nešto se da iskemijat

--- Kraj citata ---

ako sto uspijes iskemijati javi mi molim te, jer ja vise ne znam sto da iskemijam s automatskim hranilicama svaku je dosad medo ali doslovno unistio, jedino mi preostaje bojler na sajlu pa neka vrti s njim koliko hoce  zagi

--- Kraj citata ---

A možeš i ovako,na jedan ravan metalni stup tako da se ne može penjati po njemu.

--- Kraj citata ---

zanimljiva ideja jedino to jos nisam pokusao, kolika je visina stupa, hvala na informaciji  zagi

SilentHunter:
Može pitanje?
Ovih zadnjih par tjedana svaki drugi dan idem bacati hranu,pa me zanima je li to pretjerano i uznemiravam li divljač jer prolazim kroz šumu
Sad već pet dana gore nisu ni taknule,ni srneća ni DS.....a inače su dolazile redovno uvijek noć poslije
Pa ako itko može potvrditi da je u pitanju prečesto uznemiravanje zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju