Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
Hranilica za svinje
nazime:
Da malo osvježim temu. Hranilica nije moj rad ali vrijedi je pokazati. Visi sa drveta na sajli.
Baki:
Davno jednom kada sam bio u gostima vidio sam malo cudne hranilice za divlje svinje.
Naime bile su od cijevi koje su bile duboko zabijene u zemlju,i u te cijevi bio je nasut kukuruz.
Kada sam pitao kako to funkcjonise lovocuvar mi je rekao da kada svinje dodju tu se jako puno zadrzavaju jer nemaju mogucnosti sve pojesti,posto pojedu ono samo sa vrha mozda kilu kukuruza a ostalo ostane u cijevi a cijev ima neda da dodju do jos.Ne trose puno kukuruza na hranjenje svinja,a svinje su uvijek tu i dolaze se hraniti.
Expresica:
Onda poslje se hrane gledajuci u kukuruz i tako dolaze svakog dana gledati.... ččč
Baki:
Imeni je bilo cudno,to sam prvi put vidio u zivotu.
Ali tada su govorili da im svinje dolaze i da se hrane mislim koliko mogu.
nazime:
--- Citat: Baki - 02. 05. 2008. 21:01:00 ---Davno jednom kada sam bio u gostima vidio sam malo cudne hranilice za divlje svinje.
Naime bile su od cijevi koje su bile duboko zabijene u zemlju,i u te cijevi bio je nasut kukuruz.
Kada sam pitao kako to funkcjonise lovocuvar mi je rekao da kada svinje dodju tu se jako puno zadrzavaju jer nemaju mogucnosti sve pojesti,posto pojedu ono samo sa vrha mozda kilu kukuruza a ostalo ostane u cijevi a cijev ima neda da dodju do jos.Ne trose puno kukuruza na hranjenje svinja,a svinje su uvijek tu i dolaze se hraniti.
--- Kraj citata ---
To nije klasična hranilica gdje će se svinja najest već služi za primamu. Kukuruz se ukiseli a svinji miriši i uvijek dolazi. Tu je negdje u blizini morala biti čeka ili bar neka sjedalica.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju