Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
LOVAčKE čEKE
nitroexpress:
Koje su po vama najidealnije dimenzije čeka? Meni recimo je ok od 1.5x1.5 pa do 2x2m, više ili manje nebi išao.... dr.i zagi
valdop:
jedna strana mora biti dužine da stane jogi 190x80 a druga nije važna, inače u čeku mi mora stati plinska peć, krevet i stolica. svaka moja čeka je opremljena za višednevno čekanje
Jedan:
Prikladne dimenzije čeke su 1,30 x 1,30 da možeš bez problema pokriti (bez previše kretanja) sve četiri strane za slučaj da ti nešto dođe oko čeke ili dimenzije koje predlaže "Valdop" ako ti nešto dođe u čeku!! hao zagi
Za otvorene i zatvorene čeke stvarno smatram dobrim dimenzije 1,30 x 1,30, a za zatvorene čeke za duži boravak dobre su dimenzije 2,40 x 2,40 do 2,70 x 2,70. U ovim manjim (koliko god vam se činile uske) ima taman dosta mjesta za okretni stolac i opremu te odličan pregled na sve strane uz minimalne kretnje, a ove velike su taman dovoljne za dva ležaja (na kat), sklopivi stol i sav ostali inventar koji vam na čeki može zatrebati, uz mogućnost optimalnog grijanja u slučaju potrebe. Radio sam više i jednih i drugih i posve su zadovoljile. Vrata preporučam uvijek odozdo, a krov "na 4 vode" ako vam ne treba dodatni prostor ispod krova.
forn:
Zašto vrata odozdol i zašto na četiri vode???
Jedan:
Vrata odozdo lakše se i čvršće konstrukcijski riješe, a u zatvorenim čekama manje propuštaju vjetar. Obično na pod stavljam tepison što je uz dobru termo izolaciju odlično rješenje. Bočna vrata na čeki s krovom "na 4 vode" nisu sretno rješenje osim ako čeka nije ružno previsoka. Krov "na 4 vode" ljepše izgleda, bolje zaklanja od kiše i sunca i bolje podnosi udare vjetra. Pored toga ljestve su bolje zaklonjene od kiše i time trajnije. zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju