Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
LOVAčKE čEKE
zoki:
--- Citat: mve - 30. 03. 2010. 09:00:29 ---Zoki jako mi se dopada ona na prvoj slici-može kakve mjere i sl?? Čini mi se da se jako brzo da složiti a djeluje čvrsto. A ova zadnja-sa takvom čekom ne treba čovjek vikendicu. svaka čast...
--- Kraj citata ---
Pa ne trebaju ti tu mjere, mi to isto radimo odprilike. Sjediš otprilike na visini od 3-3,5m. Najprije uzmeš četiri stupa koje zabiješ u križ. Napraviš jednog a drugog zabiješ po mjeri prvog. Kad ih digneš prva strana ti mora biti paralelena radi lojtre, a zadnje malo raširiš radi stabilnosti. To provizorno učvrstiš sa nekom letvom da samostalno stoji. Onda sve skupa još poravnaš i počinješ zabijati prečke za lojtru, koje su na 25-30 cm (šire ne, jer je starijim lovcima onda teško se popeti). Poslije vrhove jednostavo poravnaš sa motorkom tako da dobiješ malu kosinu i zabiješ nosače za krov, a na sve nekakve ploče(uvijek netko od lovaca ima starih,a za ovo dobro dođu) Na kraju sve učvrstiš sa poprečnim stupovima u križ i gore napraviš mjesto za sjedenje i naslone za pušku(to isto sjedneš pa vidiš kako ti najbolje paše). I još jedna bitna stvar je, da se sve mora dobro zalijati hladnim gemištom ili pivom, da se ne sruši. I to je to. zagi zagi
Evo još jedne takve.
mve:
Puno hvala Zoki-mislim da znam kak ću, ali takvu si budem složio da je spremna za ljetno čekanje. možda neku lakšu varijantu da je mogu odšlepati ak bude trebalo koji metar. Kad složim poslikam pa stavim. Ja budem za svoju iskoristio gredice 10/10 štafle i letve - radi težine. Kad složim poslikam i stavim
zoki:
--- Citat: mve - 30. 03. 2010. 11:25:19 ---Puno hvala Zoki-mislim da znam kak ću, ali takvu si budem složio da je spremna za ljetno čekanje. možda neku lakšu varijantu da je mogu odšlepati ak bude trebalo koji metar. Kad složim poslikam pa stavim. Ja budem za svoju iskoristio gredice 10/10 štafle i letve - radi težine. Kad složim poslikam i stavim
--- Kraj citata ---
Ma nije ti to nikakav problem napraviti, a jako je efikasna.
zoki:
A pogledajte ovu perverziju!! Doduše ova nije u mojem lovištu, ali ima puni komfor sa strujom. Fali samo u njoj jedna mlada lovica i veselju nikad kraja!!! zagi zagi
mve:
Znam Zoki, već duže vrijeme planiram odraditi si nešta sa krovom ali ne pre glomazno. Tak da mogu složiti dvojca..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju