Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

Mrcinište!

(1/5) > >>

File:
Znam da smo o njima puno rekli,al koliko sam uspio pretražit čini mi se da nema nigdje tema kao takva i da bude sve lipo na jedno mistu objedinjeno.

Znaći za koji ih životinje radite,gdje ih radite (gusto,čistine.itd) za koju beštiju šta stavljate i šta provjereno radi!
Pošto uskoro počinje prava sezona na štetočine,a i ministarstvo je izdalo naredbu o odsrelu lisica raspišite se i DOBRA VAM KOB

PinzHunter:
Dobra tema nema prigovora. Bar da o necem caskamo kad lovna sezona je prosla.

Ja licno nisam postavljao mrciniste, ali nekoliko clanova moje grupe jesu i to dugo godina.

Najcesce je medvijed dolazio, poneka lija, vuk, ali medo je gazdovao mrcinom. Obicno su iznosili kravu, pa je strvina dugo trajala. Zahvaljuci tom poduhvatu, posjeta medvijeda je bila redovna, sto je rezultiralo nebrojnim bliskim susretima s ovim mesojedom. Jedan susret je cak mogao imati i posljedica jer je ekipa mislila da je samo jedan medo na strvini, a iza ledja im je prilazio jos jedan.Bilo je tu svasta. Iako je ceka u neposrednoj blizini mrcinista niko nije snimao dolaske tako da nazalost nema video zapisa, a bilo bi zanimljivo da se tako nesto vidi.

jatagan:
Za lisicu ja najcesce zakopam na oranici srnece glave ili komade mesa na mjesto koje dobro vidim sa ceke.Dosta je ucinkovito jer lisica mora prvo da iskopa meku tako da ja imam dovoljno vremena za hitac.

File:
Ja sam dogovorio za ovaj tamo vikend što dolazi sa jednim mesarom da mi ostavi iznutrica pa ču pokušat s njima jer nemam trenutno ništa drugo možda dodam i malo ribe da pojačam miris i nadam se da bi moglo privuč koju liju il možda čak i najtraženijeg kanida čaglja

Tyger:
mi isto unutrice, kravlje cesce, blizu rupa ali i ceke..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju