Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
pogled kroz prozor moje čeke
ivo samoborec:
to je na jednostavniji nacin ovako..........postar "opali" zenu a "ti " hrani dijete....jel to stima???Tako je i sa lovom jer "gotovana" je uvijek bilo i bit ce ih......
kranjac:
sprigo odlicno si to napisao. nas nekolicina se muci sa takvima, negdje sam procitao da su danas problem normalni ljudi
magwin:
bilo bi dobro da ste mislili unaprijed pa prije izgradnje svojih namjera napravili nekakav "službeni dokument" ili pravila o korištenju.
sada mislim da nemate velike šanse protiv društva.kakvi god oni bili,vodeći su uvijek u pravu,ostalim gotovanima je svejedno a sigurno će se pozvati na zakon da u lovištu ne možeš imati ništa privatno.
Gabro:
I ja sam slicno popusio kao i Springo, samo ja je nikad nisam ni zakljucao i pustao sam druge da idu kad bi god netko pitao a isli su i bez da pitaju. Ceka napravljena u poptpunosti od mojih sredstava, od strane mene, mog brata i mojih prijatelja koji vecinom nisu bili lovci, visoka zatvorena ceka, izolirana, na stupovima od Elektrodalmacije, 4m visine do poda,nakon dovrsenja ceke izradjujem elaborat (doduse udruga je prilozila neke racune jer ja nisam imao sve racune za utroseni materijal)koji se prilaze ZLS za povrat novca te udruga dobiva povrat novca, ne uzimam niti kune sebi. Nakon svega ispostavlja se da je ceka napravljena na privatnom zemljistu (radio sam gdje mi je receno da radim) vlasnik nije tu u zivotu bio, nakon tog saznanja skruseno odlazim kod vlasnika ispricavam se sto smo napravili ceku na njegovoj zemlji iz neznanja i obvezujem se da cu je uklonit o svom trosku ako ikad bude smetala, darujemo gospodji 2 zeca i dobije usmeno dozvolu da koristiom bez problema a i napismeno ako bude trebalo. Dalje nas Capo di tutti capi meni zapovijeda da ishodim potpisanu izjavu od javnog biljeznika da gospodja daje LU pravo da koristi ceku, ali posto sam ja grantirao svojim imenom vidim gdje to sve vodi i ako to ishodim da moze bit problem, jer tu prestaju moje ovlasti, problem meni a i vlasnici zemljista tako da to nisam napravio izbjegavao sam koliko sam mogao. Nakon svega toga prozvan sam za tu ceku nebrojeno puta jer nekima nije pasalo sta se odstreljuje s te ceke redovito. Kao i sta sam predvidjao s Capom pukla ljubav ja nesmijem ni blizu ceke tako da mi je drago da zena nije nista potpisala jer bi sad bila na milost i nemilost .... Eto jedna pricica iz naseg apsurdistana, gdje se covjek isfrustrira i zgadi mu se ono cemu se dotad veselio... slL slL
Laufer 223:
Springo i Gabro koliko ja vidim tjeraju Vas iz društva obilaznim putem i u rukavicama. To su idijotarije, samovolja izvršnog odbora društva ili rukovodećeg kadra čiji je ego narušen jer vi imate čeke kakve oni vidli nisu, hranite i pucate, a to im smeta. Tipični jal, ljubomora.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju