Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
pogled kroz prozor moje čeke
wortexhole:
Springo imaš definitivno problem. Možda ste trebali prije nego ste se odlučili ići u takav ''projekt'' o tome obavijestiti vodstvo društva pa bi odmah čuli njihovo mišljenje na tu temu. Sada kada ste sve napravili, što sada napraviti ? Ili ćete je dati svima na korištenje, ili ćete je morati maknuti, što Vam opet predstavlja utrošak vremena a vjerojatno i novca. Zapitaj se da li želiš biti član takvog društva uopće. teaa
Gabro:
Nema tu rukavica, mi smo u otvorenom sukobu ima par mjeseci jer necu da se guzim i da kazem da nesto je kad nije, evo odnedavno me izbacise, cisto udbaska procedure kontra statuta i zakona, kadija ti tuzi kadija te sudi, nema disciplinske ni zalbe. Po statutu moras na disciplinsku, onda imas pravo zalbe, pa na skupstinu....Mene osudio Upravni odbor kojih treba bit najmanje 7 na sjednici po staututu da bi odluke bile vazece, njih bilo jedanput 3 jedanput 4. Poslao sam 3 zalbe preporucenom postom, sve mi se vratile da nisu bile preuzete, niti me itko saslusao niti pozvao na ocitovanje a da o skupstini ne govorim.....Izlika za izbacaj - setanje pasa pticara 14.03. kad su navodno zabranili odlukom UO, odlukom koja nije obznanjena na oglasnoj ploci niti pismeno dostavljena clanovima, odluka koja je usmenom predajom kazana nekolicini zadnji dan lova na zbornom mjestu (ja sam dosao s broda 09.03 i o nicemu nisam imao pojma). Ista procedura lili nedostatak iste se dogodio jos 5 ici clanova koji su se usudili proturjeciti.
Isprike moderatorima za off topic i sta kvarimo ovu lijepu temu, predlazem da otvorim novu temu i ovo sve tamo prebacimo pa da pricamo ko ima slicne slucajeve. Isprike ostalim lovcima sta ih gnjavim ovakvim gadarijama umjesto da pricamo o lovu i lijepim stvarima...
mbiloglav:
To se redovito desava kad lovacke udruge vode ljudi koji nisu lovci.mislim oni pravi lovci u dusi.Problem je sto vecina udruga okrice fine pare i kud ces nolje pozivnice lesinarima.i onda istinski lovci u takvoj udrugi postaju problem.Ima takvih primjera posvuda
deeejan:
tako je, ima takvih primjera posvuda i koliko god hoces...
rekao je jednom jedan moj, na zalost koji vise nije medju nama, prijatelj, covjek i lovac, "sitne duse, to su ti sinek sitne duse..."
kad nekome das "vlast", pogotovo na lokalnoj razini tipa predsjednika lovackog drustva, mjesnog odbora, predstavnika stanara uf pa onda takvi umisle da su bogom dani i da mora bit kak oni vele, jer JA sam precednik, ne! uf
zalosno.
al kak to promijeniti, ne znam...nikak
maknut se i naci bolje drustvo...
wortexhole:
Deejane, lako se takve stvari riješe ako ima sluha za njih. E sada ako većini odgovara takav način ''gospodarenja'' onda tu ne možeš ništa, jer članovi društva su ti koji biraju i smjenjuju Izvršni odbor nekog društva. Dok god svi budu šutjeli i pokrili se ušima po glavi do tada pomaka nema.
Nitko nije rođen s funkcijom niti s njom umire, pa prema tome ako je većina lovaca složna i odlučna da nešto promijeni onda oni to i mogu. To ti govorim iz vlastitog iskustva i tvrdim da je tako.
Problem nastane kada se treba primiti posla, e onda nitko neće ili nema vremena ili već neki drugi izgovor ima.
Ima tu jaaaaako puno posla oko vođenja udruge i iziskuje dosta privatnog vremena koje moraš utrošiti ako hoćeš da nešto bude kako treba. Ja masu puta znam u 22 sata pisati kojekakve dopise, odluke, zapisnike ili što već, a vjeruj mi na riječ da bih radije provodio vrijeme sa svojim djetetom ili radio nešto drugo, ali rezultat je zato tu, ide se naprijed stalno, nema prigovora, nema nezadovoljnih. Ne znam koji je postupak kod kolege, da li se može nekome žaliti ili nešto drugo, ali društvo koje te izbacilo van iz svojih redova po meni te nije ni vrijedno, tim više ako nisi ničime skrivio takvu odluku.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju