Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
Solište
Bobi:
--- Citat: dean - 10. 07. 2007. 08:44:54 ---Ja ću snimit svoje da vidiš kako izgleda jer je jednostavno, možeš ga žicom svezat, znači ne uništavaš drvo i ako kome smeta lako ga makneš. Mislim da nije dobra sol kojom se ceste posipavaju jer u njima ima antifriza, tj. još nekog aditiva koji smanjuje mogučnost smrzavanja i nisam siguran kako djeluje na divljač i njihovu probavu. Ja koristim obično kuhinjsku, morsku ili kamenu, ali obje su prirodne pa je kaj se mene tiče potpuno svejedno!
--- Kraj citata ---
Odlicno cekam snimke, budem i ja svoje bacio d vidite kako je to do sada izgledalo.
Sto se tice soli i sam sam cuo da cestarska nije dobra jer ima aditiva, pa kupim kuhinjsku i ubacim nju no moram ici cesce... Ocekujem recept od jednog starog lovca kako su oni nekada radili sol, mjesanje s zemljom pa cu ga staviti na forum kad dodje...
Sto se tice ove za goveda nju i sam najcesce stavim, ali dogodi se da cesto nestane...
Pretpostavljam da si ljudi uzmu za ovce i goveda, pa moram cesce obilaziti...
Vanja:
Istina da stavljaju aditive, ali mi u dogovoru s njima dobijemo sol koja još nije preračena na taj način, a za lopatare miksamo sa soli u ciglama sa dodatkom minerala, baš za divljač.
Za svinje imam jedan odličan recept :-*: u bačvu se stavi kukuruz, dosta soli, jabuke, kruške, šljive(šta god imate) i sve se zalije vručom vodom i ostavi se da odstoji par dana. Zatim uzmete svrdlo, izbušite 60-80 cm i stavite smjesu u rupe. Svinje će prevrnuti zemlju.
Bobi:
--- Citat: Vanja - 10. 07. 2007. 16:32:37 ---Istina da stavljaju aditive, ali mi u dogovoru s njima dobijemo sol koja još nije preračena na taj način, a za lopatare miksamo sa soli u ciglama sa dodatkom minerala, baš za divljač.
Za svinje imam jedan odličan recept :-*: u bačvu se stavi kukuruz, dosta soli, jabuke, kruške, šljive(šta god imate) i sve se zalije vručom vodom i ostavi se da odstiji par dana. Zatim uzmete svrdlo, izbušite 60-80 cm i stavite smjesu u rupe. Svinje će prevrnuti zemlju.
--- Kraj citata ---
Odlicno o tome se radi, ja radim neki mali popis raznih recepata domace proizvodnje soli i ostalih stvari koje nisu objavljene u knjigama... Pa kada to dodje na neku zavidnu brojku drage volje sve podijelim s vama...
No kako sam na pocetku smatram da je to trenutno zanemarivo za objavu bilo gdje...
Vanja:
Samo polako...To će svakako biti vrlo korisno. To radiš za dobrobit divljači i to je za svaku pohvalu d4
Bobi:
--- Citat: Vanja - 10. 07. 2007. 17:34:41 ---Samo polako...To će svakako biti vrlo korisno. To radiš za dobrobit divljači i to je za svaku pohvalu d4
--- Kraj citata ---
Da nadam se i za dobrobit svih mladih lovaca, koji su kao i ja naisli na nedostatak znanja, a stara garda se drzi nekih svojih zakona i prezatvoreni su prema novim stvarima... :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju