Lovna kinologija > Moj pas.:.Moji psi
Altan od Matka
Edvard Simonovski:
Ako bude sve kako valja ja se nadam da cemo doci Altan i ja u Vitez. Vec ga nekoliko puta vozim na kratkim relacijama i lagano sa 50 km na sat. Iz pocetka je povracao a zadnja dva puta je bilo bolje.
Redzo, pominjesh pripreme koje trebam napraviti Altanu u cilju prezentacije u Vitezu. Pojasni mi sto detaljnije molim te u vezi toga jer nisam dosada prisustvovao specijalizovanoj izlozbi baraka, a Altan uopste nije kriv sto mu je vlasnik amater koji zeli videti na jednom mestu sve najlepshe primerke BOSANSKOG BARAKA.
SEJFO:
To doktore !!!!! d4
Drago mi je da ćemo se vidjeti!!!! Volim jaku konkurenciju!!!!! I mi krajišnici dolazimo!!!! jedina je sreća VITEŽANIMA što kasnije mogu reći "pa nek su uzeli sve (pehare) ipak su psi naše (Ređžonijeve) krvne linije!!!!!
Ređžo nemoj da budu mali pehari!!!! hao hao hao
Edvard Simonovski:
E moj Sejfo, sta ako nas Redzo tamo postroji u vrstu i POSTAVI NA ZACELJE jer smo zivahniji od ostalih...Nema veze, mi cemo i u tu cast popiti josh po jednu jer cemo biti bogatiji za josh koje prijateljstvo, a u ovim vremenima to se teshko stice.
Pozdrav od Makedonija!
SEJFO:
OK!!!!! ;) ;) ;D ;D ;D d4
Viimo se!!!!!!!! zagi
STARI AVDZIJA:
kondicioni treninzi(teren),normalna njega uz dobru ishranu,četkanje.Ne kupati prije polaska nego razvodnjenim jabukovim sirčetom istrljati psa(otkloni i masnoču i neugodan miris).Malo vježbati ring dresuru,vođenje pas sa lijeve strane uz nogu,hod.lagani kas i tako.Vježba pregleda zubala bez maltretiranja psa samo lagano razdvajati usne.Ne hraniti psa prije polaska na put a ako već ima problema može i tableta za putovanje(to već znaš bolje od mene s tabletama).Pas se prijavi u svoj razred naravno u uzrastu od 9-15 mj.to jest razred mladih mužjaci sa upisom u rodovnik,datumom štenjenja ime oca i majke te uzgajivač i vlasnik.rodovnik se nosi sa sobom na kancelariji se preuzima ocjenska lista i katalog i ćeka kod ringa za ocjenu(red)a sve ima u katalogu i naravno kataloški broj se nosi na vidnom mjestu(dobije se).Nakon ocjene slijedi izbor odličnih za prvaka razreda mladih koje bira sudija u ringu,prvak razreda mladih kasnije učestvuje u izboru(sa ostalim iz drugih razreda)za prvaka pasmine(zajedno i mužjaci i ženke).Sudija je dosta dobar Emir Hasanbegović i kako će birati i ocjenjivati po svom ubjeđenju s tim što mi iz kluba tražimo informaciju u kakvim su eventualno problemima psi da bi se to eliminisalo dalje u uzgoju.Ja lično nemam sa suđenjem na specijalki ama baš ništa i obično imam posla preko glave jer se za to niko ne "otima"
Kako je kompletna CAC izložba prvak pasmine barak(BOB) učestvuje u konkurenciji VI FCI za B.O.G pa kako prođe,ako je prvi učestvuje u best in show za BIS.
Kako prije na dan imamo CACT radni ispit prilika je za zrele pse da polože radni ispit i automatski se izlažu u razredu radnih pasa(kasnije uzmu certifikat iz BKS za radne pse uz naknadu naravno)i nastave izlagati ko ganja šampionat.U svako slučaju propozicije su sadržane u katalogu i prijavnici na portalu www.kkbarak.com
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju