Lovna kinologija > Moj pas.:.Moji psi

Bretonka:LARA i Trobojka:BETA

<< < (3/4) > >>

Nermin:
Pozdrav donet, lijepi psi i ja držim bretonku mladu i goniča . Jesil razmišljao o uvođenju u lov ta dva različita tipa zajedno i opasnostima da upropastiš bretonku (vjerovatnije). Za očekivat je da će trobojka prije sazreliti i može ti "vući" bretoonku dalje i učiti je kretanju pa i gonjenju što nije u skladu sa pasminskim radom, obrati pažnju.

HuntR:
sto se tice dlake ne bi trebalo da kovrdzava kao da ima mini val ,dovoljno je da je duga.
a sto se tice rada bretonima smeta cicak jer se gadno nakaci a to se resava sisanjem psa pre sezone na prepelice.u radu je sigurno agilniji od bilo kog nemca jedino sto pred njim ne puca trska.
najvise problema im zadaje more poleglog stira i ambrozije jer im je bas u visini grudi pa onda moraju da skacu dok traze sto malo blesavo izgleda al valjda njive u lovistu nisu bas takve.najvise vole trnjine i zbunje proraslo korovom tu nemac nema nikakve sanse u odnosu na bretona.

dean:

--- Citat: Nermin - 21. 09. 2008. 23:58:39 ---Pozdrav donet, lijepi psi i ja držim bretonku mladu i goniča . Jesil razmišljao o uvođenju u lov ta dva različita tipa zajedno i opasnostima da upropastiš bretonku (vjerovatnije). Za očekivat je da će trobojka prije sazreliti i može ti "vući" bretoonku dalje i učiti je kretanju pa i gonjenju što nije u skladu sa pasminskim radom, obrati pažnju.

--- Kraj citata ---
Čekić za čavle, ključ za matice!

lovacpd:

--- Citat: fazan - 21. 07. 2008. 07:47:08 ---Nadgrađenost nije rijetka pojava kod pasa, i javlja se u svim FCi grupama , a radi se o tome da su sapi više od lopatica ( ramena) pa pas da se karikirano izrazim izgleda kao sprinter na startu.
To je manjak pri ocijenjivanj.

--- Kraj citata ---
Kod nekih ovcarskih rasa to je normalna stvar i nije mana

dean:
Nije to problem niti kod bavarca, čak je poželjno, ali odosmo u OT.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju