Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Moj terenac
Ford Maverick 2,4,1995 (= Nissan Terrano II)
oliverl:
Treba uzeti u obzir i moguće bezrazložno poskupljenje plina mad
Macak:
Kolega Vepar je iz Njemacke, to se tamo isplati ugraditi u svakom slucaju i da menje vozi nego godisnje 10.000.
enigma:
dolazi zima zim bit če na ovih 12.5 još 2 litre benzina(a po ljeti klima isto 2 litre) a cijena plin če biti naj više 55% cijene benzina(to je neki novi model izračuna cjene plina )
kolega vepar pred tobom je teška odluka za taj plin teaa
i još važno za plin ako se konstantno voze relacije 2-3 km pa duža stanka ne stigne se zimi ni prebacit na plin teaa (ovisi kolko brzo auto diže temperaturu motora jel ovi novi plinski uređaji prebacuju benz/plin po temp motora tj rashladne tekučine koja morabiti preko 35 stupnjeva)bar kod mene!!!!
ovo sve pišem iz 12-godišnjeg iskustva sa plinom
nazime:
Ja palim na benzin, dam gas preko 2000 okr i odmah mi baci na plin. Nije bitno jel vani - ili +.
Kod starog radi na principu ugrijanosti motora, ali ga on pali direkt na plin, da kontakt, stisne plinski prekidač i zavergla. Odmah je na plinu.
Na vitari sam imao obični prekidač za prebacivanje tako da sam i nju stalno palio i vozio na plin, i na toyoti isto kao i na vitari. Za BX-a se ne sjećam kako je bilo.
enigma:
je kolega tak sam i ja delal ali sad imam sa direktnim ubrizgavanjem i nemam mogučnosti prebacivanja na plin osim automatski!!!(ima skoro iste perfomanse ko i na benz manje troši plina nego stari sistemi ali ima ovu manu)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju