Lovna kinologija > Nelovne pasmine

DOGO ARGENTINO

<< < (35/36) > >>

peca:
a nakon što bi nekom zaklali psa bilo bi  d6 d7 2p dois

File:
bio sam u par lovova na divlje svinje i među pasima je bio i mladi argentino od godinu ipo...

pas se nije klao sa ostalima jer su mu to kolege i poznaju se i umiljat je skroz... jedina korist od njega je pokretanje svinja znači ovaj prati posavce i istarce i kad dođu on ide na njih... al i on se opametio i ne srlja više jer je dobio par puta...

zapamtite dogo (ja ih obožavam) nemože ništa svinji večoj od 80 kg... svinja je divlja u pravom smislu te rijeći

Deda M:
  FILE BOK-ajde da se pojavi aneko atko je bio u lovu gdje je bio i dogo i opisao korektno -jel to nije divljak ni koljač kakvim ga ovi naši kolege i stručnjaci opisuju.Vidiš kao i ostali ono kaj ja pišem -kada  on ili drugi pas dobije batina -po sebi ili bude ranjen nije više lud ni frajer,več taktizira kao i ostali .Šteta da nije bilo barem 2 komada ,jel oni ne igraju kako treba ako ih nema min. 2 komada,ali kada su u igri goniči ala oni kog Gorana ,kolege iz Australije lov je puno dinamičniji i zanimljiviji-meni osobno se ne sviđa ono ručno klanje ,jer ne možeš od prve pogoditi-tamo bi trebalo magnum i u čelo da se ne muči onako.Svi koji su nešto čuli i vidjeli odmah su suci i veliki znalci,koji znaju pljuvati po svemu i svačemu ,bez obzira jeli je to ispravno.Ja sam odavno čuo da se lovi ali potajno sa dogoima ali ih ima puno više od 1 jel kako si napisao 1 pas d.s. -i do 100 kg.nemože sam puno-ništa osim da ju drži za uho ili iza uha inače može biti svašta ,ako je vepar u pitanju,što je i logično-ali 2 ili više nema dugog bježanja.Sada dosta od mene ali neka ostali VELIKI znalci nauče ono što neznaju-nije zlobno ni zločesto -ali je istinito.Zato kolege nemojte kudit konja kojeg niste imali priliku jahati,vele naši slavonci-pozdrav DEDA M..... zagi  + z1

File:
Ma ja sam tradicjonalan lovac nemam ni nočnu optiku,niti,rangefindere,ma nemam čak ni svoj dalekozor posudim od dida stari ruski...

Ne volim ni te moderne lovove sa nekim divljim pasima i ovi sa bajunetama šta kolju, ali lov s ovim dogom nije bio ništa drugačiji nego sa našim pasminama,i mislim da je za pogon čak i dobro da ima tako jedan mrvu žešči pas od kojeg če se svinje pokrenit, pa bilo da se radi o terjaru,braku ,posavcu ili dogo argentino i Bogu i meni svejedno...

Dogo nije nikakva krvoločna aždaja nego normalan umiljat pas ko  i svaki koliko ,u ljubavi daš vrati ti deserostruku... zagi zagi

Macak:
Kolega DEDA M i da imas dva doga, vepra od 200 i vise kila kakvi se znaju setati kod mene na Banovini, taj ih "pojede" za dorucak, obojicu i trazi jos "repete". z30

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju