Lovna kinologija > Nelovne pasmine
KAKO TORNJACI ODRADE VUKA
zelenadolina:
Snimka je ako stavimo ruku na srce smiješna,ako je neko nekad od vas vidio vuka,bilo mrtvog ili živog,zna da je vuk živina koja nema karakter ove polumrtve životinje sa ovog snimka,a ja osobno dajem prednost šarcu, a govorim argumentirano jer imam nekoliko pripadnika te pasmine,a koji ne leže u boksu, i kućicu nikad nisu ni vidjeli nego spavaju sa 300 ovaca i 60 koza,ako pretpostavimo da još niti jednu nisu zaklali vuci,a teren na kojem živim je njihova prirodna postojbina,imam dosta razloga ne vjerovati ovoj snimci,jer sam svega doživio po zimi kad su snjegovi i kad je svima u prirodi hrana problem . Normalno da uvažavam hrabrost tornjaka,ali ne onima, što voda ona baba iz zagreba po izložbama i što izgledaju ko lisice.Pozdrav.
zelenadolina:
Kolega Canis volio bi čuti da li si ti to gledao,jer priča je u najmanju ruku čudna,prvo da ti kažem ne tvrdim da vukovi nisu poklali to stado,ali sad me dobro prati ,ovce u takvom slučaju ne biježe nego se šokiraju ,i uglavnom stoje u grupi,ili imaju jednu situaciju ako krene bježati ovca sa zvonom koja vodi stado ,onda je moguć kraći bijeg ,a to je do prve manje prirodne prepreke, evo čuo sam i to pa sad znam više,i još nešto sumnjam da je čoban u tom trenutku bio tu,jer da je bio vjerujem tj. znam da bi situacija bila drugačija,opet kažem ne negiram sve to sa sigurnošću,ali ovo što sam ti rekao ,rekao sam iz iskustva.
lika:
Nema tona aliza pokledat nije lose
PinzHunter:
video je uklonjen jer je nekome smetalo pa je prijavio da film nije korektan iz bilo kojih razloga.
bilo kako bilo tornjaci i šarplaninci su poznati kao dobri čuvari. mišljenja i iskustva su različita i nema smisla sad jednog favorizirati a drugog kuditi.
kod dobro odgojenih pasa vuk 1:1 nema šanse, ako na bilo kojoj strani brojnost prevlada ishod je smrtan i to jako jako brzo.
kod šarca je činjenica da napada odmah bez razmišljanja,dok tornjaci ostaju u "drugom" redu iza ovaca i čekaju dok se vuk približi.
bitno je da uz stado ima kuja koja mužjake drži uz sebe jer su mužjaci snagatori i najebu brzo jer vučice odrade zavodnički posao i stvar je jasna,pokolj.
lujo:
Auuuu nebi se s tobom nikako slozio da u situaciji 1:1 vuk nema sanse! Ako pricamo o alfa muzjaku I o istom takvom psu koji nema na sebi bodlje I zastite mislim da niti jedan pas nema sanse! Osobno sam vidio sta vuk radi od utreniranog pitbula I mogu samo reci da je pit brzo iskrvario I da nije imao niti sekunde sanse! Poz
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju