Lovna kinologija > Nelovne pasmine
KAKO TORNJACI ODRADE VUKA
markoherc:
evo jedne dobre snimke. moje misljenje je uglavnom od pasa nastradaju mladi i neiskusni vukovi dok iskusni ne napadaju niti se izlazu u rizike ako nisu sigurni , i mislim da bi vucina prava svakog psa mogla "pobjedit" 1-1
File:
u mene ima relativno dosta vuka i najdraži mu e pljen upravo lovački pas,jer nema stoke dovoljno,tako da nije rijetkost da nađemo pojedenog posavca i sl.
al pravim šarcom ili kavkazom pravi vuk nema baš puno šansi,pit bull također nema šansi i čak je bilo par borbi na you tube u bosni zvale su se korida u .... (nekom selu) uz borbe bikova bile su i borbe pasa jedan šarac je pobjedio 4 ili 5 pitova za redom... sada su makli ta videa vjerojatno zbog brutalnosti...
naravno ne mislim da je šarac bolji za borbe od pita međutim ovi su se namirili na majstora...
al tema nije borbe pasa,koje inače nevolim, al eto koristio sam samo primjer
medo:
Vuk u dobroj kondiciji uvijek je u prednosti i samo je manji broj slucajeva gdje vuk gubi 1:1.
Pricajuci sa starim lovcem koji je na Aljasci zivio cuo sam puno o borbama pasa i krizanju pasa sa vukom itd.
Kaze da je vuk u pravilu jaci, puno jaci.
Znam za pricu sudionika gdje je jedan sarac iz Hercegovine, kao tad najaci pas, nakon 2min pao od vuka.Borba je bila organizirana ranih devedesetih negdje kod Zadra.
canis:
Vuk ima veću mišićnu masu i uvijek je u kondiciji,za razliku domaćih pasa.
Hoću reći da ovaj ogled nije mjerodavan po pitanju zaključaka koji vode na ... ovaj je ... ili onaj je jači. Ima tu sivila!
Kako u životinjskom,tako i u našem svijetu naše ponašanje,općenito metabolizam ovise o životnim navikama tokom proteklih tjedana, ishrani,fizičkoj aktivnosti.
Fizička aktivnost je u vuka izuzetno istaknuta zbog stalne pretrage za obrokom i čestog osjećaja gladi koji drastično izražava osnovne nagone koje bi ljudi mogli nazvati vučjom krvožednosti.
Pretjerane fizičke aktivnosti i gladi, kod pasa koji imaju vlasnike i hranitelje - ... nema.
Što se tiče grupisanja stada ovaca, o tome se zna poodavno da ukoliko osjete opasnost da se tako ponašaju. Ali tako se ponašaju i ljudi ukoliko su im životi ugroženi, a nije obavezno da će se tako pokušati obraniti svaki put, ovisno o zasjedi napadača.
Vukovi mogu na više načina napasti plijen i dobro je poznato da svaka ženka alfa ima svoj prirođeni, poseban karakter u "vučjem" svijetu koji ujedno određiva i karakter čopora.
Pravila postoje, ali u fauni ih je bezbroj neotkriveno nama ljudima.
Huntercro:
nema tog pasa koji može parirat vuku, ovdje mislim na krupne jedinke jedne i druge vrste, a ne kao na snimkama gdje psi od 50-60 kg drobe vuka od 30-ak kg
tko je ikad uređivao trofej vuka ili uživo vidio vučju lubanju zna o čemu se govori
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju