Lovna kinologija > Nelovne pasmine
KAKO TORNJACI ODRADE VUKA
magwin:
volim vuka, negov način života i ćud.
dosta sam čitao o tome i canis je ovo ukratko jako lijepo opisao! d4
canis:
--- Citat: Huntercro - 25. 02. 2010. 21:36:39 ---nema tog pasa koji može parirat vuku, ovdje mislim na krupne jedinke jedne i druge vrste, a ne kao na snimkama gdje psi od 50-60 kg drobe vuka od 30-ak kg
tko je ikad uređivao trofej vuka ili uživo vidio vučju lubanju zna o čemu se govori
--- Kraj citata ---
Naravno, ondje se radilo ili o mladom jednogodišnjaku ili retardiranom iz zatočeništva vuku!
Po pitanju lubanje,... imao sam prilike nebrojeno puta držati obrađene čelenke vukova različitih starosti. Čak i dvogodišnjaci imaju jasno ocrtane spojeve kosti i čelenke su im još uvijek po obliku nezrele i krhke.
zelenadolina:
Onda vidim većina se slaže samnom da je ona snimka smješna,čudna ili montirana,jer dobro reče neko vuk je puno jači ,brži itd.
Zbrka:
--- Citat: File - 24. 02. 2010. 18:38:53 ---u mene ima relativno dosta vuka i najdraži mu e pljen upravo lovački pas,jer nema stoke dovoljno,tako da nije rijetkost da nađemo pojedenog posavca i sl.
al pravim šarcom ili kavkazom pravi vuk nema baš puno šansi,pit bull također nema šansi i čak je bilo par borbi na you tube u bosni zvale su se korida u .... (nekom selu) uz borbe bikova bile su i borbe pasa jedan šarac je pobjedio 4 ili 5 pitova za redom... sada su makli ta videa vjerojatno zbog brutalnosti...
naravno ne mislim da je šarac bolji za borbe od pita međutim ovi su se namirili na majstora...
al tema nije borbe pasa,koje inače nevolim, al eto koristio sam samo primjer
--- Kraj citata ---
Pravi vuk u prirodi je savršen mašina za ubijanje.Priroda mu je namijenila ulogu lovca,pa da bi preživio mora ubijati i to radi skoro svaki dan,i tako hiljadama godina.Odrasli vuk u prirodi je nepobjediv protivnik,za svakog psa.E sad plaha životinja,još zatvorena u nekakav ring sa psom i nije neki protivnik.A što se tiče pitova i kavkaza,ili šaraca ili ne znam čega,moj prijatelj ga imao od 45 kg.Kakav šarac,kavkaz ili nešto.Djaba je...
Deda M:
Bok Zbrka-ja se sa tobom baš nebi složio po tom pitanju,ako si mislio na vuka od 45 kg. ,da mu tornjak ili pravi šarac ili kavkatac ili srednjazijac ne može ništa.Možda ovi koji žive u stanovima ili na balkonima ne ali oni slobodni uz svoje stado,mislim da vujo gubi glavu -ili čuvar koji čuva stado,ali samo 1 na 1.Pitaj kolegu zel. dolinu kako reagiraju njegovi u slučaju opasnosti.Evo tako ja mislim ,i vjerujem da sam u pravu-a ti si misli jeli to tak -pozdrav DEDA M.... zagi i z1
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju