Lovna kinologija > Nelovne pasmine

Mješanci

<< < (3/22) > >>

lovacpd:
dobar kucni ljubimac, ali lov nikako....

dean:

--- Citat: lovacpd - 03. 09. 2007. 10:16:48 ---dobar kucni ljubimac, ali lov nikako....

--- Kraj citata ---
Slažem se, potpisujem!

Viktor:
U Americi sam vidio dosta kratkodlakih njemaca sa poenterima, njemci sa seterima itd.....

U UK sam vidio springer X koker španijel ili poznatiji šproker no u osnovi šunjkavac, i jako puno mješanaca tipa greyhound X bull terrier tzv. bullygrey sa kojim love kuniče a često ih koriste profesionalci koji žive od lova na lisice. Imaju jako veliki učinak i kroz noč znaju sa takvim psom uhvatit po desetak lisica. Treba naglasti da je tamo OBILJE SRNEčE DIVLJAčI, STVARNO OBILJE na svakom koraku, ali ti psi sam love lisicu. Sve se može uz rad i predator je na broju kakavom bi trebao biti.
No, nama ne trebaju mješanci kada imamo čistokrvnih pasmina koje mogu napraviti čuda u dobrim rukama.

Desni pas (svjetli) je njemacXpointer, no ništa spektakularno u radu:

Pozdrav Viktor

podravec:
Isto sam takočer protiv mješanaca. Ima ljudi koji imaju mješance, nabave papire za njih i onda mjesto da ostanu na tome, oni još idu pariti. E takve treba sankcionirati. Ajd ak nabavi papire pa da samo lovi, ako nema novaca za pravog psa, al još kad pari, stvarno užas >:( Al bar se meni čini da ih ima manje po lovovima nego prije 5-6 god.

medo:
Viktore ovi su lijepi jeb.... d4
Ja mjesance ne volim i dobro je sto RH radi na tome da ih u lovu bude sto manje ali moram reci da sam vidio krasnih mjesanaca i jos boljih pomagaca u lovu.Najgore mi je bilo sto je moj mjesanac bio jedan od najboljih za lisicu i zeca,a ni ucio ga nisam.Podrijetlo mu je bilo nepoznato skroz i licio je na nis. d5
Zalosno je da mnoge zemlje podupiru krizanje i to mi se ne svidja :(

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju