Lovna kinologija > Nelovne pasmine

Mješanci

<< < (10/22) > >>

medo:
 d4 100%

Nikola Vojinovic:

--- Citat: panj - 09. 12. 2007. 16:59:32 ---Ako taj pas donosi saderane (očiščene) svinje na vrata i ja bi za njega dao 4000 eura. Za te novce možeš kupiti 30 čistokrvni štenaca sa rodovnicama bar 10 nakon obuke bit će vrhunski 15 dobri i 5 loši. Cijena je više nego paprena meni osobno i sumnjiva. 

--- Kraj citata ---
Zavisi druze sta je za tebe vrhunski ker svinjar! Ja nikome nisam ponudio stene niti psa na prodaju, tako da nemam potrebe da lazem i izmisljam cenu! Da si i sam napravio takvog kera bilo bi ti malo i tih 4 000 eura! A da je tako lako doci do takvog kera ja i jos dva moja drugara ne bi cuvali 20 kerova vec svako po jednog! Mislim da onaj ko je sacuvao dobrog svinjara do starosti od 5 godina zna o cemu pricam. Iakreno da imam dovoljno para uvek bi izabrao soluciju da odem probam kera i kupim, ovako cuvam keruse, pa se one okote, pa celo leglo cuvamo sa drugarima i tek sa nekih godinu do dve vidis sta si dobio. Po stoti put cu da ponovim, svaka lovna rasa se kvari zato sto u 90% slucajeva odgajivaci pare eksterijerno lepe kerove, a manje paznje obracaju na radnost tih pasa!

Ober:

--- Citat: medicus - 31. 08. 2007. 15:01:28 ---Kod nas je takva tradicija,mjesanci ne dolaze u obzir,ali evo pogledajte malo australce i njihove pse

www.boardogs.com

:o

sve vrste mjesanaca,cak imaju i zastitu na prsima da ih vepar ne raspori kljovama :-[

--- Kraj citata ---

malo sam gledao taj njihov lov, to mi je malo strano i nekako životinjski, ali isto tako pogledajte malo te njihove veprove. Da im je dat jednog našeg pa sve bi im pse potrgao, bilo bi z2 z2 z2

SSG:

--- Citat: Nikola Vojinovic - 09. 12. 2007. 23:11:38 ---
--- Citat: panj - 09. 12. 2007. 16:59:32 ---Ako taj pas donosi saderane (očiščene) svinje na vrata i ja bi za njega dao 4000 eura. Za te novce možeš kupiti 30 čistokrvni štenaca sa rodovnicama bar 10 nakon obuke bit će vrhunski 15 dobri i 5 loši. Cijena je više nego paprena meni osobno i sumnjiva. 

--- Kraj citata ---
Zavisi druze sta je za tebe vrhunski ker svinjar! Ja nikome nisam ponudio stene niti psa na prodaju, tako da nemam potrebe da lazem i izmisljam cenu! Da si i sam napravio takvog kera bilo bi ti malo i tih 4 000 eura! A da je tako lako doci do takvog kera ja i jos dva moja drugara ne bi cuvali 20 kerova vec svako po jednog! Mislim da onaj ko je sacuvao dobrog svinjara do starosti od 5 godina zna o cemu pricam. Iakreno da imam dovoljno para uvek bi izabrao soluciju da odem probam kera i kupim, ovako cuvam keruse, pa se one okote, pa celo leglo cuvamo sa drugarima i tek sa nekih godinu do dve vidis sta si dobio. Po stoti put cu da ponovim, svaka lovna rasa se kvari zato sto u 90% slucajeva odgajivaci pare eksterijerno lepe kerove, a manje paznje obracaju na radnost tih pasa!

--- Kraj citata ---

Nikola  d4

dean:
Netko je napisao da za 4000 E dobije 20 štenaca i da od nekih od njih napravi dobre pse. Pa to i ja mislim. Ja bi isto rače uzeo za te novce štence i sam radio selekciju ali unutar jedne rase. I to rase koja je na našim terenima gajena godinama i selekcijom dovedena do osobina koje danas imaju. Bio to posavac, balkanac, istarac i trobojac! Ne mogu vjerovati da je to teže napravit sa čistokrvnim psima sa pravim papirima nego sa mješancima!
Ali jako je važno Nikoli priznat metodu koju bi i ja prakticirao. Ostavljaju se svi štenci iz legla i svima se pruža ista njega, briga, hrana i trening. Pa tek kad uzgajivač vidi da je taj pas dao svoj maksimum onda odlučuje da li je ili nije dovoljno dobar za njega i daljnji uzgoj. Ne uzimam u obzir da li bi netko drugi mogao više ili manje iz tog psa izvuč! Samo najbolje je dovoljno dobro i to ide dalje, ostalo je škart. Ali mnogi danas zaboravljaju pse testirar na pravim IPO-ima. Pas gonič MORA MOč TJERAT ZECA 10-20 ili više minuta. I ja DS osjetim, ali biti sljedoglasan na zeca, e to je več nos! To je samo jedan primjer i tako dalje dok ne dobiješ kaj tražiš od svog pomagača i svom četveronožnog prijatelja koji je nama ponos!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju