Lovna kinologija > Nelovne pasmine
Mješanci
Nikola Vojinovic:
Bar kod mene svinja je u ekspanziji zadnjih 10-15 godina, a do pre 10 godina 90% lovaca je lovilo sa kerovima zeca i lisicu... svinju je gonio retko koji ker i to je pitanje kako... ja ne trazim od kera da goni svinju sa 3 mes. i sam sam reko da je dobar(siguran i pouzdan) ker tek sa 3,4 i vise godina... vec sam opisao sta trazim od takvog kera... da se dodje do takvog kera potrebno je puno truda i rada! kinolozi nemaju potrbe da se prevrcu u grobu jer ja nemam ambiciju da stvorim novu priznatu rasu, tako da su svi koji se toga plase mirni! ja sam pre svega lovac i cilj mi je da uspesno lovim, nacin lova kod mene u velikoj meri zavisi od kerova, do sada nemam razloga za sumnju jer imam rezultate! znam o cemu pricam jer sam probao i jedno i drugo...
Pozdrav odgajivacima svih rasa :D
sikiriki:
Zašto ne stvorit novu rasuč 8) Netko je rekao da su i ostale pasmine nastale križanjem. Super da imaš vremena i ljubavi toliko se zabaviti sa tim psima. Zaključujem da se uzgojem baviš več godinama i znaš o čemu pričaš. Istina je da se uzgoj čistokrvnih pasa previše komercijalizirao. Siguran sam da si svjestan da bi uz toliko uložene energije i truda dobro zaradio na čistokrvnim psima. z14
Nikola Vojinovic:
--- Citat: sikiriki - 15. 01. 2008. 00:57:27 ---Zašto ne stvorit novu rasuč 8) Netko je rekao da su i ostale pasmine nastale križanjem. Super da imaš vremena i ljubavi toliko se zabaviti sa tim psima. Zaključujem da se uzgojem baviš več godinama i znaš o čemu pričaš. Istina je da se uzgoj čistokrvnih pasa previše komercijalizirao. Siguran sam da si svjestan da bi uz toliko uložene energije i truda dobro zaradio na čistokrvnim psima. z14
--- Kraj citata ---
Hvala sto me razumes a ne osudjujes! Cuvao sam izlozbene pse i razocarao se! Ne u pse vec u ljude koji su "vrhunski" kinolozi! Kerove cuvam iz ljubavi i pored njih imam i bretona, vucjaka i sarplaninca.
lovacpd:
--- Citat: sikiriki - 15. 01. 2008. 00:57:27 ---Zašto ne stvorit novu rasuč 8) Netko je rekao da su i ostale pasmine nastale križanjem. Super da imaš vremena i ljubavi toliko se zabaviti sa tim psima. Zaključujem da se uzgojem baviš več godinama i znaš o čemu pričaš. Istina je da se uzgoj čistokrvnih pasa previše komercijalizirao. Siguran sam da si svjestan da bi uz toliko uložene energije i truda dobro zaradio na čistokrvnim psima. z14
--- Kraj citata ---
Zasto da ne!!!
Ali za rasu je potrebna ujednacenost pasa, po boji(mozda), po morfologiji psa, po karakteru, itd.....
I to ne samo u prvoj generaciji vec i u 7-8...to kad se dobije tek onda se moze reci da postoji rasa, i poceti sa procesom priznavanja,
ALI, ono cega se ja licno bojim(ne bojim se!!!, znam) kod tih pasa, nastalih mjesanjem su potomci 2, 3, 4 generacije, koji ce poceti da lice na neku od rasa od kojih su nastali...
Licno imam druga (imao je do 200 pasa)koji ima strasne pse za svinju, izmjesao ih je ko zna sa cim i kako, najvise lice na "visoke brakove" duge dlake ili obicne, ali potomci njihovi su prosjecni gonici...
Isto je imao ideju o stvaranju nove rase i polako odustaje od toga. I kod njega je sve vise cistih rasnih pasa koji svinju rade super cak do 70% legla sto je fantazija.
dean:
Poznavajuči stanje u vašoj državi, kaj misliš koliko pasa lovi vašim planinama a da se ni ne zna koja je vrsta i kakve će štence ošteniti koja kombinacija. A taj kolega koji je imao 200 pasa i hrpu križanaca, nitko, nikad neče ispravit tu bedastoču koju je on napravio.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju