Lovna kinologija > Nelovne pasmine
Mješanci
Nikola Vojinovic:
Pa svi nasi psi lice na neku od rasa, samo sto ih ne biram po boji i izgledu, vec po radnim osobinama (tj. pameti), za sada sam prezadovoljan i tacno je da pocinjemo da dobijamo sve cistije pse, u zutoj (od svetlo zute sa dosta belina do tamno zute sa malo ili nimalo belina) i trobojnoj varijanti. Iz nekih kombinacija (dobar ker i kerusa koji se pogode) cak 100% legla ide na svinju! Samo je pitanje koliko njih zadovolji sve trazana ososbine koje sam vise puta opisivao...
lovacpd:
--- Citat: dean - 15. 01. 2008. 08:52:35 ---Poznavajuči stanje u vašoj državi, kaj misliš koliko pasa lovi vašim planinama a da se ni ne zna koja je vrsta i kakve će štence ošteniti koja kombinacija. A taj kolega koji je imao 200 pasa i hrpu križanaca, nitko, nikad neče ispravit tu bedastoču koju je on napravio.
--- Kraj citata ---
Iskreno, situacija je sve bolja i bolja, sve vise se mjesanci odstranjuju, kupuju i uvoze se novi psi.
Dean od 200 pasa, imao je 180 vrhunskih i u rasi odlicnih, on je znao sta radi, sve te mjesance je ogranicavao, skart je ubijao(brutalno ali ispravno).Skoro da nikom nije davao stence, a pariti pod njegovim rasnim psima to je tek bila muka. Kako on rece "Krv se ne daje da je drugi unistavaju"
Necu da ga mu spominjem ime ali mislim da ga dosta uzgajivaca iz Srbije, HR i BiH poznaje, bar je culo za njega, trenutno je malo van lova smanjio je pse na minimum, samo da sacuva "krv". na ovim terenima njegovi balkanci, posavci, istarci, trobojci su prepoznatljivi, gotovo da su svi izlozbeni a radnici su tek...
Skoro pa svi rade svinju. A te krizance, koristi samo za lov i katkad ih pari ali da bi sebi ostavio stene i nista vise
valdop:
http://www.24sata.hr/video/najbolji-prijatelj-pas-gazdi-donosi-pivo-iz-hladnjaka/131707/?context=naslovnica&web_page_id=main_page_fun
STARI AVDZIJA:
--- Citat: dean - 15. 01. 2008. 08:52:35 ---Poznavajuči stanje u vašoj državi, kaj misliš koliko pasa lovi vašim planinama a da se ni ne zna koja je vrsta i kakve će štence ošteniti koja kombinacija. A taj kolega koji je imao 200 pasa i hrpu križanaca, nitko, nikad neče ispravit tu bedastoču koju je on napravio.
--- Kraj citata ---
nisam siguran da poznaješ stanje pasa u našoj državi(možda neki lokalitet)Bosna je bila i ostala rasadnik goniča a nema zemlje na svijetu gdje nema i muljatora samo ekonomska situacija i druga zbivanja koja nisu u ulozi boljitka za ljude imaju utjecaja naravno i na stanje u kinologiji ali nemoj pretjerivati deane,uostalom nekada i sada je nezamislivo poređenje kinološke kulture na ovim prostorima pa ipak su nam preci ostavili u amanet dosta pasmina.
SEJFO:
pozdrav!!!! d4
Globalno gledano, uvijek smo mi u BiH imali bolje goniče, od lovaca iz Hrvatske, a lovci iz Srbije od nas!!!!! zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju