Lovna kinologija > Nelovne pasmine

nelovne pasmine ; šarplaninac

<< < (4/10) > >>

zelenadolina:
ne mogu izdržati pa ću reći ,Mladen je odigrao jednu igru sa kujama koje su mu trebale da bi si nešto napravio,molio je čovjeka da mu ustupi kuje da si napravi legla ,pa ga ovim putem pozivam da se javi i kaže što je bilo sa štencima od  .... i baruta i što je bilo sa štencima od .... i bastena i u kakvom je stanju vratio ovu drugu,a staviću vam slike da vidite kako izgledaju bastenovi štenci ,i još nešto molio je da mu se uzme kuja pčelica ,kako bi bila na farmi i uz ovce ,jer inače ti psi nikad nisu ni vidjeli ovcu kozu i sl.pa da bi mogao pričati i laprdati okolo kako ima radne pse,a ako ste vidjeli video vuk u žici i barut,mogli ste vidjeti da se taj pas boji vuka,jer ono što je tamo pokazano je očit strah a ne ono što taj dečko misli da je.

Deda M:
Evo da i ja malo nešto napišem,iako ih osobno nisam imao.Ljepi psi stabilnog karaktera,odlični čuvari stada koje čuva ,ne prizna strance u blizini stada ili objekata koje čuva.Dobro rečeno ,veže se uz gazdu ali samo jednog.Poštiva i druge ukučane ali treba biti oprezan sa njima ,vrlo su dobrog pamčenja ali pametni previše nisu -nemojte nikada šarca pokušati slomiti nekom dresurom ili nedaj Bože batinom,jel može biti veliko zlopamtilo,koje vas može stajati i života.Znam to sigurno iz svoje blizine prije cca 35 godina vlasnik umalo zaklan -a samo se okrenuo kada je dao jesti i više nikada nije smio ni blizu.Naravno da je pas završio ,ubrzo život jel nije bio više siguran.To je pas za otvorene prostore gdje on sam donosi odluku po pitanju sigurnosti stada.Zašto ga je nekadašnja vojska -JNA -koristila za čuvanje skladišta i sl. jel je bio savršen i nepotkupljiv pas čuvar,Ovi današnji su dosta izgubili odlike nekadašnjih izvornih pasa koji potiču sa Šare u Makedoniji,to znate.Vidio sam šaronje izvorne ,samo na slici ali to su očite razlike i još samo na Šarplanini možete vidjeti pravog izvornog šarplaninca .Dobar ,ljep ,oštar čuvar ali za stabilnu osobusa iskustvom i da ima puno slobode za kretanje a ne box ili stan-kao i večina večih pasa-rasa.Evo toliko od mene  -DEDA M.... z14

Huntercro:
imam dva komada čuvaju firmu - neustrašivi i ludi čuvari, ne poznaju nikog osim vlasnika, sada su već stari ali su još uvijek opasni i ludi, imam osjećaj da bi zaklali čovjeka u par sekundi 

zelenadolina:
Kolega PinzHunter,pitaj ti toga mladena zašto on vrti dvije slike i predstavlja ih kao više pasa,zašto mu štenci nemaju rodovnice ,gdje su mu štenci od Gale,kakva je Meca vraćena vlasniku,kako više ne trči za tim kujama,i zašto priča da ti psi rade,i što oni to rade ,osim što se slikaju i kolju između sebe.Pozdravi ga puno.

PinzHunter:

--- Citat: zelenadolina - 15. 03. 2010. 21:44:22 ---Kolega PinzHunter,pitaj ti toga mladena zašto on vrti dvije slike i predstavlja ih kao više pasa,zašto mu štenci nemaju rodovnice ,gdje su mu štenci od Gale,kakva je Meca vraćena vlasniku,kako više ne trči za tim kujama,i zašto priča da ti psi rade,i što oni to rade ,osim što se slikaju i kolju između sebe.Pozdravi ga puno.

--- Kraj citata ---

onda bolje da ga ti pitaš jer si upućen i poznaš ga koliko i ja,ja sam samo dva psa zapamtio,nisam bio zainteresiran za kupnju pa nisam ulazio u detalje. nemogu reći da su loši ali nisu bili za mene.

Tornjak je pobijedio u "utrci" tako da ću uskoro imati još dva mlada mužjaka ove plemenite rase. Potomci mog Cezara  :hundtrinkend:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju