Lovna kinologija > Nelovne pasmine

nelovne pasmine ; šarplaninac

<< < (7/10) > >>

lovac 1:
Deda M daj već jednom kreni u tu Podravinu.
Čekaju te predivne šume i livade, vrbici, gustiši.
Samo mlatiš po forumu , daj se mačice nekam geni.

Deda M:
  Kolega Lovac 1 VIDIM da ste pogriješili rubrika o savjetima se ne može pronači,pa vas molim da svoje savjete  pošaljete na p.p.-a možda nađete još koju zgodnu destinaciju za lov -prijedlog prihvačam -kolega pozdrav i dobra vam kob -DEDA M.... zagi

Zbrka:

--- Citat: SUMO - 24. 02. 2010. 14:54:27 ---Sarplaninac je savrsen cuvar. Prilicno tvrdoglav i slabe inteligencije, ali neverovatno kako cuva objekte i dvorista. Vezuje se za jednog vlasnika, neke stavke u dresuri tesko podnosi.
Za stada i velike povrsine prosto idealan. Imao sam dva, neverovatano su bili snazni. Ne trpe ostale rase pasa, kao i grubu obuku. Sa njima polako.
Kao idealan ovcarski pas pored sarca je i pulin. To je tek vrh vrhova. Samo nije za terene gde ima vukova.
Inace, kolega - jako je ruzno napisati `makedonski pas`, kad je srpski ovcarski pas.
To bi bilo isto kao kada bi neko napisao `dalmatinac, savrseni pas iz Slovenije....``
http://www.ksrs.org.yu/display/srpskeRasePasa/index.php?imeRase=yugoslavianShepherdDog

--- Kraj citata ---
Eto,imao sam prilike u bivšoj vojsci trenirati nekolicinu šarpl. u centru za obuku pasa u Nišu.Sumo nije to niti malo slaba intelegencija.To ti govori i njihova tvrdoglavost,koja je naprosto odraz te intelegencije.Stara pasmina,stvarana stoljećima da bude ono što jeste.Ne govorim o ovima koji su miješani sa kavkaskim ovčarima ili sličnim pasminama.Već o originalu!! z1

PinzHunter:

--- Citat: zelenadolina - 20. 03. 2010. 10:23:19 ---Kolega PinzHunter je napisao jedan post i u njemu ima prilog o uzgajivaču iz Bihaća,ne znajući kolega Pinz... i u dobroj namjeri da osvježi ovu temu stavlja taj prilog sa balkan kinologi,a na njemu taj mali iz Bihaća stavlja slike dviju kuja koje nisu njegove, i on to nikad ne može i neće imati a to su Gala od Kef,i Meca od Kef, koje on predstavlja kao svoje,taj bezobrazluk je nevjerovatan kod tog malog i taj mali nikad neće napredovati u kinologiji,vrlo brzo će nestati iz kinološkog svijeta.Još jednom se ispričavam kolegi PinzHunteru jer on nema nikakve veze sa ovim.

--- Kraj citata ---

nisam ti nimalo zamjerio. tebi su ti podaci poznati,meni i drugima ne. nažalost uvijek što je ljudskom rukom dodirnuto nemora biti i dobro.

z10

zelenadolina:
Zbrka bio si u COP-u ,daj mi reci koje godine jer sam i ja bio tamo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju