Lovna kinologija > Nelovne pasmine

Srednjeazijski Ovcar

<< < (5/8) > >>

STARI AVDZIJA:
Kolega ovaj podatak trebaš staviti na temu šarplaninac ovo je tema o srednjeazijskom ovčaru.
Pa to uradi da ne skidamo odmah.

kamičanin:
na klipu o volkodavu  se jasno vidi oko 1min i 50 sec da je pas koji je u odbrani stada bele boje sa flekama,što je po mom skromnom znanju boja svojstvena SAO,tornjaku ,ali ne i šarplanincu.Ono što je mene takodje  zbunilo je nekupirani rep,ali uši jesu.Inače imaju drugi klipovi koji pokazuju hrabrost šarplaninca pa ću se potruditi da postavim na temi  šarplaninac.

Max011:

I meni se čini da stari crno beli film nije o volkodavu. Ako pogledate pastire (fizionomiju,nošnju i naročito suknenu kapu u obliku polulopte svetle boje na glavi ,,Keče,,) uočićete da to nije srednje aziski predeo.  Da li je ovo taj pas VOLKODAV ?

Edvard Simonovski:
Miroslave, klip koji si postavio u originalu nosi naziv "Jazince" to je selo u Makedoniji na Shari. Radi se o sharplanincu po imenu Karabash, a film je snimljen 1963 godine i prikazivan u bioskopima u Skoplju kao "Zurnal Filmskih novosti "pre pochetka glavnog filma.
Sada cesh se zapitati koliki sam ja metuzalem koji toliko dugo pamti!  hao

STARI AVDZIJA:
Moram priznati da mi ni konekcija nije dobra pa jedva pregledam ovaj snimak ali slaba vidljivost,međutim u dilemi sam kod volkodava sa oblikom glave, glave šarplaninca i volkodava se znatno razlikuju.Bilo kako bilo mi imamo predstavu o pasmini od koje se očekuje da je hrabra ,oštra i beskompromisni borac i da u podneblju odakle je pasmina su ključne upravo te osobine za pravo primata produženja vrste što je cilj i moga priloga(foteke)koje su objavljene u kinološkoj reviji u Rusiji i prenešene sa objašnjenjem u kin.reviju B&H DOG SHOW
Na ovom zadnjem snimku je obuka pasa u zahvatu na rukav i mogu reći svaka čast markirantima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju