Lovna kinologija > Nelovne pasmine
Srednjeazijski Ovcar
HunterDon:
Ovo mi ipak izgleda malo preglomazno... medvjed, a ne pas... uf
A najjače mi je za vidjeti kad jedna žena vodi takvo ogromno tele na izložbu... dobro još dok nije agresivan, što je stvarno rijetkost jer je ta pasmina izuzetno agresivna...
Pozdrav!!!
HunterDon
kamičanin:
komentar većine prisutnih je bio da ovaj pas ima u sebi primesa nekih drugih pasmina(bernardinac,mastif...)Inače pas je oštenjen u Rusiji i tamo je u vlasništvu.
SEJFO:
Ja samo mislim : eh što nije srndać i što nije moj.......pola bi foruma nahranio!!!! hao hao
STARI AVDZIJA:
Vjerovatno prisutni nisu upoznati sa pasminom pa su komentari da ima bernardinca u sebi i slično.Ovdje je očigledno da se sa psom postupa kao klasično sa kučnim ljubimcem umjesto da se pas više kreće,trči,pliva pa sve to pretvori u tvrde mišiče mada je inaće pasmina sa dosta supstance.Pokušat ću da pronađem fotografije borbi koje se priređuju u Rusiji(gdje je istinski potrebna brzina,gipkost i snaga)Napominjem da ove borbe nisu do smrti jednog od boraca i da postoji sudija u ringu koji to nadgleda(primjena njihovog pravilnika za borbe koji naravno nije naišao na zeleno svjetlo u FCI u smislu radnog ispita za ovu pasminu ali se svejedno u zemlji u tim regijama postojbine pasmine primjenjuje.)
Treba napomenuti da su i ovi psi dosta socijalizirani i izlažu se i nema potrebe stvarati famu da se radi o nekontrolisanim životinjama.Ipak kad se radi o robusnim mužjacima iz II FCI skupine bude"roškanja" ako se ne pazi.
Lazar:
--- Citat: HunterDon - 06. 10. 2009. 20:40:22 ---Ovo mi ipak izgleda malo preglomazno... medvjed, a ne pas... uf
A najjače mi je za vidjeti kad jedna žena vodi takvo ogromno tele na izložbu... dobro još dok nije agresivan, što je stvarno rijetkost jer je ta pasmina izuzetno agresivna... 2p
Pozdrav!!!
HunterDon
--- Kraj citata ---
ko zna sta radi sanjim pesi pesi lizi lizi hao hao hao hao hao
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju