Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

Morakniv radni noževi

<< < (4/8) > >>

Nosler:
Sjevernjaci ne rade po kostima sa nozem. Drugacije drobe divljac....
Mozda je to objasnjenje za odabir celika.

proof:
Iskustva sa mora triflex nakon guljenja nekih 20-ak svinja. Nož sasvim lijepo leži u ruci. Nov dođe savršeno oštar, ali oštrina vrlo brzo posustaje. Pred kraj guljenja svinje već to nije oštro kako treba. Dakle, poslije svakog guljenja oštrenje.
Čak sam primijetio da se zna desiti sa se „žica“ noža smota u jednu stranu.
Što se mene tiče čelik ni blizu onom victorinox-ovom na hunter nožiču. Jedina prednost more je što u dršku noža ne ulazi krv, meso, dlaka.

Fratt:
Na koji način se smota u jednu stranu,na koji način ga brusiš,ručno?

Lovac:

--- Citat: Promina John - 08. 07. 2013. 22:39:08 ---Takav isti sam kupio zeni za godisnjicu braka i radi s njim u kuhinji svaki dan samo se nakon nekog vrimena istupi pa ga moram ostriti ali to je 2x godisnje :)
Sebe sam bio pocastio sa onim sta ima kremen za zapaliti vatru i dijamantni ostrac na futroli, nemogu se sititi kako se sad zove survival ili outdore ?!?!!?  sor

--- Kraj citata ---

proof:

--- Citat: Fratt - 16. 10. 2013. 15:04:39 ---Na koji način se smota u jednu stranu,na koji način ga brusiš,ručno?

--- Kraj citata ---

Brušenje ručno pomoću fallkniven dc4.

Nakon guljenja svinje ponekad se desi da (uz napomenu da prsnu kost rasjecam pilom) kada prođem prstima po rubu oštrice osjetim da se to savilo u stranu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju