Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
Morakniv radni noževi
Fratt:
Triflex bi trebao biti još tvrđi od Sandvicka,čudim se da ima žicu...uvijek postoji opcija da si kupio limun,inače su More dobri i pouzdani noževi.
Probaj kod guljenja potegnuti štrajerom po njemu,to će maknuti žicu a nakon posla potegni nož na štrajer pa na strop (koža 3-4 mm debela prije namazana Purol pastom koja se osušila i upila u kožu).
magwin:
svaki nož ima žicu.nož ne smije biti ni previše tvrd niti premekan.to je onda dobar materijal.
Mora ima uglavnom hrc 58 i to je sasvim ok.
Morgan:
Mora noževe koristim preko 30 godina, najprije one sa crvenom drvenom ručkom, a poslije slične takve s crvenom plastičnom ručkom i u crnim plastičnim koricama. Nikada ni jednog nisam oštrio, doduše ne derem s njima DS, zato što ove oštrice dobiju crnu patinu i grozno izgledaju, pa ih ne nosim u lov. Ali, u svakom kompletu alata imam po jedan i mogu reći da nikada još nisam vidio radni nož koji mu ja do koljena...a svi su kupljeni u USA i sram me reći koliko su malo koštali...
evaeva:
--- Citat: Morgan - 18. 10. 2013. 13:47:42 ---Mora noževe koristim preko 30 godina. Nikada ni jednog nisam oštrio.
--- Kraj citata ---
Nije ih ni potrebno oštriti ako se sa njima ne radi, u alatu mogu stajati i 100 godina. Deranje i skidanje kože na divljači dosta zna otupiti nož, pogotovo debela i tvrda kože divljih svinja u zimi, kod veprova (slin) koji zna biti toliko tvrd da ga i najoštriji nož teško reže.
proof:
Ma to su sasvim upotrebljivi radni noževi, ali nisu baš tako savršeni koliko ih se tu zna hvaliti. Da ih zaista ne treba oštriti vjerovatno se nebi proizvodile korice sa brusom na sebi (kao one u prethodnom videu).
Zna ih se pronaći po smješnim cijenama. Ona crvena mora sa bahco natpisom je bila zanemarive cijene < 50 kn (nažalost nema više).
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju