Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
Ritski lovac:
Vidim nesto mi se ne uklapa zagi
Jedam iz Rusije
grga33:
--- Citat: danijel - 13. 02. 2019. 21:52:19 ---400 eura, sorry.
--- Kraj citata ---
to znači mi koji smo uložili u tvoj rad višestruko nam se isplatilo hao hao, bogat sam čovjek zagi
Max011:
Da li jeftino može biti dobro? Ili koliko para toliko muzike ? Nismo svi istih mogućnosti. Zato reših da podelim jednu kupovinu.
https://drive.google.com/file/d/14HPLEfjui5075LMc9fTf6lp2bXNR-F_K/view?usp=sharing
Dva noža gotovo istog cenovnog ranga i veličine.
Švajcarac je standard za preklopnjak dok je ovaj drugi kupljen za 27$ na Aliekspresu. Pristojan nož D2 čelika sintetičke drške i kožne futrole. Futrola je štavljena štavom koji ima identičan mirisu vojnog magacina nekadašnje JNA. Upotrebljiv u lovu. Odradio srndaća i rezao po kostima bez gubitka oštrine. Na njemu stoji oznaka Fox knives. https://www.foxcutlery.com/. Kako znamo i na tarabi može da piše 3,14čka pa jedan odrao kitu pokušavajući. Sve u svemu zadovoljan sam ovom prinovom sa dalekog istoka najverovatnije.
https://www.aliexpress.com/item/32746513997.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.57514c2bsGvUkp&algo_pvid=fa3a0852-f777-4822-ba05-2f1c47bae79e&algo_expid=fa3a0852-f777-4822-ba05-2f1c47bae79e-0&btsid=0ab50f4415922934487676541e6872&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Mraz!:
Ovaj Kinez nema veze sa Foxom, barem ne onim iz Maniaga koji radi stvarno dobre noževe za sebe i mnoštvo drugih firmi. Imam isti taj nož, tj. imao sam. Koliko para toliko muzike, drška je prekratka i pretanka a oštrica predebela za tu veličinu noža. Čelik je tko zna koji no djeluje dobro toplinski obrađen pa mu to ne zamjeram.
Od svih noževa koji su mi prošli kroz ruke, a radi se o stotinama jer radim kydex futrole od kada kydex postoji, od svih Fehrmana, Bussea, Fallknivena, Chris Reevea, LionSteela i raznih customa raznih majstora iz raznih strana svijeta, noževi koji su po meni van svake konkurencije su:
Mora Of Sweden, doslovno nema boljih noževa za tu ili nekoliko puta višu cifru.
Malanika by Danijel, nevjerovatno upotrebljivi, kvalitetni i lijepi noževi.
Karlo Ban po pitanju kvalitete kovanja i toplinske obrade čelika.
Mile Leko koji ne radi drške nego umjetnička dijela.
Čuo sam i jako dobre stvari o Marku Pantoviću (Baš Čelik) i njegovoj toplinskoj obradi AISI52100 no na žalost nemam osobnog iskustva.
Tko voli tradicionalne čelike neka naruči oštricu kod Karla i da Bradi (Mile) da mu složi dršku. Tko voli modernije čelike neka naruči oštricu od Danijela i da Bradi da mu složi dršku. Ili neka kupi Danijelov Pukko, fenomenalni su. I onda neka kupi Moru kao radni nož za kojim neće žaliti kada ga izgubi ili ošteti na kosti.
trapavi:
Moje mišljenje je a i sam sam nešto od tog probao i radio da nema noža koji će bit dostupan (čitaj jeftin) a da nije od visokougljičnih čelika. Naravno ovdje govorim o radnim i radno upotrebljivim noževima a ne o izložbenim primjercima čiji vlasnici ne žele ni slaninu sa njim prerezat. Već sam nekoliko puta rekao da srnjaka ili janje sa Morom od 60 kn bez problema sredim , znači završim posao . Pa što bi trebalo tražit od noža nego da obavlja ono za što je namjenjen .
Neću namjerno sad nabrajat oznake visokougljičnih čelika koji su po meni to što treba jer to je tema joho ho i zahtjeva veliku širinu a za tim nema potrebe .
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju