Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (251/254) > >>

Mraz!:
Kako nema, pa Mora Companion dolazi u obje verzije, 12C27 za ljubitelje nehrđajučih čelika i UHB-20C za ljubitelje karbonaca. Oba čelika su odlična sami po sebi, daleko od praškastih superčelika ali dooštriti takve na terenu je ionako patnja.

Ove "skupe" više čak ne nosim ni za pokazati, Mora Companion je toliko dobar i zahvalan nož da gotovo iskljucivo njega koristim za sve. Jedan je u autu, drugi u ruksaku, treći u kuhinji, četvrti... Nema šanse da se slomi, drška je ugodna i topla, čelik je odličan u obje verzije i lako se oštri.

grom:
Imam ih brdo, ali Mora je čudo! Jeftin i radi posao kako treba bez žaljenja, a to je ono što ja hoću i trebam. Iako u ruksaku uz njega imam Opinel za marendu i još jedan jači nož jer mi se nekada i ne da krvav na terenu oštriti nož. Companion odradi dva svinjčeta i kraj, ali sasvim dosta jer tu je od deranja, kidanja po zglobovima, skidanje glave, buta, plećaka i kidanje na pola po kičmi (ne po dužini) i za jedan nožić od 100 kn je to extra. Moji su negdje uzimali od nekog majstora ajmo reći klasične noževe, ne znam ni koji je čelik u pitanju ali skroz fino za 50 eura. Drška rog i sasvim kvalitetno odrađeno. Imam ih od Mikova starog, pa vojnog, Balzera i nekih još no name i sve je to ok. Mikov vojni je priča za sebe i nema veze s onim nama svima poznatim, iako je i onaj lagan i radi. Mora je definitivno best buy za radni nož, iako se može naći pristojnih uradaka za ne previše novaca.

Ovaj mi se sviđa isto, ima li tko i kakav je?
http://www.replikart.com/-duzina-ostrice-od-10-do-13-cm/3254-muela-kodiak-micarta.html

trapavi:
Ma da jasno da ima Sandvik 12 C27 iman 2 od njega i još 3 karbonca . Ipak po pitanju oštrice bolji su mi karbonci , tako da je meni kao drugi u rusaku obavezno Mora. No često ni ne treba nego on osim kad treba raditi na crnoj divljači pa ga koristim kao ispomoć kad treba jako oštro prilikom rada na divljači.

Mraz!:
Također više volim karbonce no stainless ima svoje prednosti. Jedna od Mora S se već godinama kotrlja po podu gumenjaka i još je ajmo reći u dobrom stanju a održava se na način da ju obrišem o nogavicu, isperem u moru i stavim u futrolu.

Ova Muela je lijep nožić i to je to. 4116 thy-krupp je čelik za beštek, ne za noževe. U tom cjenovnom rangu je meni bolji izbor EKA nordic; lagan nožić, dobar čelik, lijepa futrola.

Hlatki:
Neznam dali se spomenulo da drska i futrola dode skuplje od same ostrice. Jedan slozen tokom samoizolacije za ubiti vrijeme.
Danijelova ostrica 4V, stabilizirani kesten, crvena micarta lineri, mesingani pinovi, bostler od nekog komada inoxa, .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju