Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (64/254) > >>

Max011:
@ josemitrevski

--- Citat: josemitrevski - 10. 10. 2008. 19:01:34 ---bratstvo

--- Kraj citata ---
Bravo kolega  ;D vidim da si uspeo pazariti ,,malog zelenog,, ;D Može li neki utisak,test, kako leži kako se oštri ... meni već izgleda vrlo zahvalno  ;D ;D ;D

kmkole86:
negde sam vec procitao za kaljenje u ulju pa u nafti, mozda na ovom ili drugom forumu... licno ne volim da imam gomilu nozeva, a da koristim samo dva-tri, ili da mi svaki sluzi za nesto posebno pa svaki put da razmisljam koji da ponesem, ili pak jedan za pokazivanje a drugi za rad. vise volim jedan, (nesto kao survivial) koji ce da mi sluzi za sve, lepota mi nije bitna, funkcionalnost i izdrzljivost jeste. volim prirodu, i prezivljavanje u njoj, nacelnik sam izvidjaca, stalno idem po brdima sa drustvom tako da bi mi sluzio pored ostalog i za secenje drva za vatru ako zatreba itd, ili nesto sto nece bas svaki izdrzati. jednom recju necu da ga pazim, te nemoj ovo da seces njime, te nemoj ono, istupice se itd...imao sam nieto isti kako drugi sa leva na prvoj draganco- voj slici. puko mu je vrh, bacio sam ga, nisam hteo da ga sredjujem, jer bolje sada da ga promenim nego da me zaj..e kada mi je potrebniji. imao sam muelu od inoxa, i razlocarao se...u inox... nije mi problem da ulozim dosta truda u noz, ali u noz koji ce da mi sluzi, i ostavicu ga deci u amanet, i koji me nece zajeb... ako je dobro, mislim ako nije zajebancija,  onda cu da vidim da nabavim jedan zglob od tenkovske gusenice ili metal od cevi i dacu nekom kovacu da mi napravi noz...

OldHunter:

--- Citat: kmkole86 - 13. 10. 2008. 14:01:30 ---negde sam vec procitao za kaljenje u ulju pa u nafti, mozda na ovom ili drugom forumu... licno ne volim da imam gomilu nozeva, a da koristim samo dva-tri, ili da mi svaki sluzi za nesto posebno pa svaki put da razmisljam koji da ponesem, ili pak jedan za pokazivanje a drugi za rad. vise volim jedan, (nesto kao survivial) koji ce da mi sluzi za sve, lepota mi nije bitna, funkcionalnost i izdrzljivost jeste. volim prirodu, i prezivljavanje u njoj, nacelnik sam izvidjaca, stalno idem po brdima sa drustvom tako da bi mi sluzio pored ostalog i za secenje drva za vatru ako zatreba itd, ili nesto sto nece bas svaki izdrzati. jednom recju necu da ga pazim, te nemoj ovo da seces njime, te nemoj ono, istupice se itd...imao sam spanca isti kako drugi sa leva na prvoj draganco- voj slici. puko mu je vrh, bacio sam ga, nisam hteo da ga sredjujem, jer bolje sada da ga promenim nego da me zaj..e kada mi je potrebniji. imao sam muelu od inoxa, i razlocarao se...u inox... nije mi problem da ulozim dosta truda u noz, ali u noz koji ce da mi sluzi, i ostavicu ga deci u amanet, i koji me nece zajeb... ako je dobro, mislim ako nije zajebancija,  onda cu da vidim da nabavim jedan zglob od tenkovske gusenice ili metal od cevi i dacu nekom kovacu da mi napravi noz...

--- Kraj citata ---

Čuj, kad bi to bilo tako jednostavno, zar ne misliš da bi več bio napravljen savršen nož ?? ;D paci

Max011:
Moje skromno znanje iz ove tematike možda pomogne nekom... u slučaju izbora lisnate opruge ili ti gibnja savetaovao bih ti da nabaviš onaj koji nije savijan tj kod koga struktura nije pod naponom. Ako si pogledao bolje te opruge možeš naći na kamionima,dresinama za prevoz tereta ... u slučaju da ne pronadješ takav majstor kovač-šmit mora najpre smiriti materijal i ispeglati isti a to znači mnogo lupanja ako nema kovačku presu. Kod kaljenja materijal-otkivak po postizanju odredjenog usijanja kali se u rabljenom(upotrebljenom) mineralnom motornom ulju koje je puno ugljenika i to u delu visine oštrice a zatim se ubacuje u pepeo od kovačke vatre gde se lagano hladi i stabilizuje. Za kovačku vatru korišćen je ćumur i to najčešće šljivov. Postizanje usijanja kod starih majstora je bila odokativna metoda prema usijanju dok kod savremenih el.peći imate termometar kao i kobaltno staklo koje je indikator zagrejanosti...

Zoran:

--- Citat: OldHunter - 13. 10. 2008. 14:09:50 ---
--- Citat: kmkole86 - 13. 10. 2008. 14:01:30 ---negde sam vec procitao za kaljenje u ulju pa u nafti, mozda na ovom ili drugom forumu... licno ne volim da imam gomilu nozeva, a da koristim samo dva-tri, ili da mi svaki sluzi za nesto posebno pa svaki put da razmisljam koji da ponesem, ili pak jedan za pokazivanje a drugi za rad. vise volim jedan, (nesto kao survivial) koji ce da mi sluzi za sve, lepota mi nije bitna, funkcionalnost i izdrzljivost jeste. volim prirodu, i prezivljavanje u njoj, nacelnik sam izvidjaca, stalno idem po brdima sa drustvom tako da bi mi sluzio pored ostalog i za secenje drva za vatru ako zatreba itd, ili nesto sto nece bas svaki izdrzati. jednom recju necu da ga pazim, te nemoj ovo da seces njime, te nemoj ono, istupice se itd...imao sam spanca isti kako drugi sa leva na prvoj draganco- voj slici. puko mu je vrh, bacio sam ga, nisam hteo da ga sredjujem, jer bolje sada da ga promenim nego da me zaj..e kada mi je potrebniji. imao sam muelu od inoxa, i razlocarao se...u inox... nije mi problem da ulozim dosta truda u noz, ali u noz koji ce da mi sluzi, i ostavicu ga deci u amanet, i koji me nece zajeb... ako je dobro, mislim ako nije zajebancija,  onda cu da vidim da nabavim jedan zglob od tenkovske gusenice ili metal od cevi i dacu nekom kovacu da mi napravi noz...

--- Kraj citata ---

Čuj, kad bi to bilo tako jednostavno, zar ne misliš da bi več bio napravljen savršen nož ?? ;D paci

--- Kraj citata ---
podpisujem staresnog lovca!
noz za drvo i za guljene divljaci,gableca nepostoji!
trebo bi imati tri ostice minimalno!
sjeci drva pa sa njim guliti, pa onda i gablec,,, nepostoji nece i nikad ni biti izmisljen!
po tom tvome taj bi noz jos trebo imati drsku od kremena da mozs vatru paliti sa njim!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju