Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (65/254) > >>

skyangel:
Ti svi noževi o kojima se piše su meni ipak perverzije. Ja sam jedan prosječan "seljački" lovac i dosad uvijek imam samo 1 jedini nož koji služi svemu, i guljenju i gablecu i rezanju i ne znam čemu sve ne. Redovito se brusi, kad se oštrica potroši, doći će drugi i bok.

medo:
Ja imam nekoliko lovackih nozeva ali nista skupo ili posebno.Posebni su samo po tome koliko su me sluzili i od koga sam ih dobio.
 Nekidan sam narucio noz od karbonskog celika s vanadiumom ili sl. jer izgleda kao Inox naizgled. Taj noz hrdja tesko ali samo ako ga se nakon upotrebe malo ne osusi i ne premaze jestivim uljem.
 Noz sam po sebi je tezi 30% od noza iste velicine radjenog u Inoxu. Tesko se tupi i drzi ostricu jako dugo.Cvrstoca je neupitna i udarac u kost mu ne radi "zube".
 Vidio sam od jednoga koji ima citav set tih nozeva ,a koristi ih stalno u Africi i dalje. Nakon sto sam i sam probao presijeci nekoliko debljih grana za potpalu i nosenje divljaci probao sam isti i za deranje. Nije se istupio i nekoliko grla jel. divljaci je uspijesno oderano.
 Radi ih iskljucivo po narudzbi jedan Englez i kostaju oko 1800-2300kn ovisno o velicini itd. Rucke su obicno od bivoljeg roga.
 Odlucio sam sebi pokloniti jedan unikatan noz za moj lovacki staz.

Nikola:
eee, može proba kod mene?
hihihihihiihi superti

OldHunter:

--- Citat: medo - 13. 10. 2008. 15:06:19 ---.................
 Nekidan sam narucio noz od karbonskog celika s vanadiumom ili sl. jer izgleda kao Inox naizgled. Taj noz hrdja tesko ali samo ako ga se nakon upotrebe malo ne osusi i ne premaze jestivim uljem.
.................

--- Kraj citata ---

Može slika ??  ččč  d4

medo:

--- Citat: OldHunter - 13. 10. 2008. 15:13:32 ---
--- Citat: medo - 13. 10. 2008. 15:06:19 ---.................
.................

--- Kraj citata ---

Može slika ??  ččč  d4

--- Kraj citata ---
Nazalost sliku nemam ali cu pitati prijatelja da mi posalje jednu od svog seta. Zaboravio sam slikati uf

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju