Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
Harry P.:
Ako ti treba nož za deranje i sjekira za sjeći drveće uzmi si ovu kombinaciju...
kmkole86:
ako koristis noz samo za deranje i secenje mesa, kobasica i slaninice, onda tebi recimo jedna britva ili osrednji bowie zavrsava potrebe, i to je savrsen noz za tebe ;D, odnosno tvoje potrebe. meni bi trebao neki malo veci sa secivom od 7-8 inca, koji je od kvalitetnijeg celika tako da mogu i neko drvo sa njim da isecem za vatru, a da se ne istupi toliko da moze da dere posle, nije mi problem ako je od rdjajuceg celika, jer mi nije problem da ga odrzavam. sve to zajedno cini savrsen noz za moje potrebe. za mene je to savrsen noz za nekog drugoga nije, kapiras sta hocu da kazem. ne savrsen u globalu vec savrsen za mene. kao sto su lada, uaz i difender savrseni za potrebe jednog lovca, odnosno za teren, a pak nisu za obicnog coveka odn gradsku voznju i asfalt. ne postoji nista u globalu savrseno na ovome svetu, i ja to kapiram. uglavnom nije ni bitno, vec smo duboko otisli u ot. videcu sta mogu najbolje da nadjem od metala, i da dam nekom kovacu da mi uradi noz. svaki predlog odakle da uzmem dobar celik pa makar on bio i banalan kao gusenice i topovska cev je dobrodosao, jer mozda mogu da nabavim, i bio bih vam zahvalan na vasim predlozima.
kerber:
pošto vidim da ovdje ima dobrih majstora za ručke imam pitanje imam famipa prizren nož lovačka verzija ručka kopija roga nož koristim 15 godina imao sam i ljepših i skupljih i promjenio, izgubio,poklonio dosta njih ali ovaj nož za mene ima dušu i trenutno mi zadovoljava sve moje potrebe.pošto je ručka sad već stvarno dizajnom malo zastarjela postavio bi ručku od pravog roga pa me zanima kako najlakše ubaciti metalni dio u rog dali ga moram rezati po dužini na dvije korice ili postoji kakav lagan način da ga utaknem u rog.takodje me zanima kako napraviti štitnik ispred oštrice unaprijed hvala.
Max011:
Pogledaj stranicu br 6 i 15 moj post. Ovo blanko sečivo je gola lovačka Famipa. Skinut je špic, branik je od mesinga, rog je bušen burgijom pa turpijan iznutra, balčak polulopta od mesinga navrnuta. Šmirglanje turpijanje to valjda znaš kako se radi sa časova opšte tehničkog obrazovanja... ;D ;D ;
Famipu rasturaš tako što odšrafiš pozadi mesingani cilindar i poskidaš sve sa drške...
medo:
Kirurski celik je obicno jako dobar za deranje ali nije toliko cvrst.Ima boljih nehrdjajucih celika.
Istina je da svestran noz ne postoji ali nesto priblizno tome moze se naci. Ja imam jedan jeftini i velik noz s kojim mogu:presjeci granu kad mi dodje,prerezati kruh i meso i oderati divljac iako nije bas pogodan.
Dovoljno je imati jedan noz za sve ali bitno je da zadovoljava osnovno,a to je da ima pogodan oblik i da je jako cvrst. Jebes noz koji brije,a tupi se stalno. Mi nismo brijaci vec lovci i noz treba da zadovolji mnogo vise od brijanja dlaka na ruci.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju