Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
kmkole86:
konacno covek koji me razume d4
File:
--- Citat: kmkole86 - 13. 10. 2008. 23:02:27 --- videcu sta mogu najbolje da nadjem od metala, i da dam nekom kovacu da mi uradi noz. svaki predlog odakle da uzmem dobar celik pa makar on bio i banalan kao gusenice i topovska cev je dobrodosao, jer mozda mogu da nabavim, i bio bih vam zahvalan na vasim predlozima.
--- Kraj citata ---
Znam da su se kod nas noževi radili od feder plata od starih automobilia pa ako ti to išta znaći drago mi je
kmkole86:
hvala, svaki predlog je dobrodosao. juce mi je palo na pamet mozda bi moglo od noza koji se koristi na strugu za metal, to bi trebao da bude kvalitetan celik.
perop:
--- Citat: medo - 14. 10. 2008. 10:23:42 ---Kirurski celik je obicno jako dobar za deranje ali nije toliko cvrst.Ima boljih nehrdjajucih celika.
Istina je da svestran noz ne postoji ali nesto priblizno tome moze se naci. Ja imam jedan jeftini i velik noz s kojim mogu:presjeci granu kad mi dodje,prerezati kruh i meso i oderati divljac iako nije bas pogodan.
Dovoljno je imati jedan noz za sve ali bitno je da zadovoljava osnovno,a to je da ima pogodan oblik i da je jako cvrst. Jebes noz koji brije,a tupi se stalno. Mi nismo brijaci vec lovci i noz treba da zadovolji mnogo vise od brijanja dlaka na ruci.
--- Kraj citata ---
Sviđa mi se ovako razmišljanje. Treba imati jedan kvalitetan univerzalan nož po mogućnosti što lakši prema onoj narodnoj "čuvaj se lake puške i teškog noža". Meni se sviđaju "Katz knives". Imaju puno odličnih modela ali bih volio probati Hunter's TM Serated Blade Katz knives. Katz ima i ljepših modela ali mi ovaj model izgleda kao najsvestraniji.
Max011:
u Hrvatskoj imate firmu koja se zove Kordun inače rade tračne i lisnate pile i kao i sečiva kod njih se može naći solidan čelik u trakama . Znate kako to ide majstore može li ... ;D ;D nema smisla da ja iz Beograda pričam gde se šta može naći ...
http://www.kordun.hr/lav/katalog/nozevi/noz.php
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju