Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
medo:
--- Citat: Max011 - 14. 10. 2008. 14:02:18 ---u Hrvatskoj imate firmu koja se zove Kordun inače rade tračne i lisnate pile i kao i sečiva kod njih se može naći solidan čelik u trakama . Znate kako to ide majstore može li ... ;D ;D nema smisla da ja iz Beograda pričam gde se šta može naći ...
http://www.kordun.hr/lav/katalog/nozevi/noz.php
--- Kraj citata ---
Max nema smisla ali svaka ti cast jer ja znao nisam nista o ovom proizvodjacu d4
Nadam se da im je celik dobar. Jesi li ti probao?
Katz su mi super :adventure i tanto su mi nekako najdrazi mada i oni Bowie modeli izgledaju prelijepo samo nisu bas toliko pogodni za sve.
HuntR:
e da vas pitam,mene uvatila shoping groznica,naravno sredstva su vise nego ogranicena.izbor se suzio izmedju nieto mount knife mod.8950 lep noz sa secivom 440c (sto ne znam sta znaci)i drskom od masline,eka preklopnog noza (drvena drska)sa onim sarafcicima umesto nitni,svajcarca hunter-a i veceg opinela.pazite meni noz treba da obavim lovacki dorucak i da oderem zeca ,fazana,ocistim ribu.najvise mi se svidja ostrica opinela jer ponekad treba iseci luk sitno,al mi je opsti izgled ne bas fascinantan.kako je cena 25-30 evra,zanima me koji najbolje podnosi exploataciju.
ove modele sam odabrao jer su po meni izgledom umereni,sto me cini srecnim,jer niklovane i pozlacene delove ne volim.voleo bih da znam da postavim slike,ali pretpostavljam da znate kako izgledaju.sva tri noza mogu da nabavim u novom sadu,tako da su kritike ppozeljne.
nije bitno da "muzicira" vec da prosto se koristi.
perop:
--- Citat: medo - 14. 10. 2008. 15:30:02 ---
Katz su mi super :adventure i tanto su mi nekako najdrazi mada i oni Bowie modeli izgledaju prelijepo samo nisu bas toliko pogodni za sve.
--- Kraj citata ---
Katz Tanto Ivory Micarta Handle K 1006 WM je jedan od lijepših noževa kojeg sam gledao. Ipak nož s drškom od slonovače kao i drugi noževi iz ove serije više su stvar prestiža nego svakodnevnog lova.
Katz Adventure TM series Katz A4-St je nož kojeg reklamira i Sauer kao i drugi iz ove serije možda su najlovačkiji izgledom.
Ipak za mene najsvestraniji nož s kojim bih ja osobno najviše volio ostati sam u šumi koji bi bio najkorisniji za više operacija,deranje, kidanje kosti i dr., je Hunter Tool TM plain and serated blade K-55 i K-55S.
Max011:
;) ;) Firma Kordun je bila poznata u ex SFRJ po proizvodnom programu za drvnu industriju i imala je u to vreme kvalitetan program. Na jednom sajmu sam izdžankao jedan nož koji su poklanjali kupcima njihovog programa uz reklamni materijal. Nije imao naj sjajniji dizajn ali čelik je bio vrlo korektan jedino što mi taj nož nije dugo potrajao maznuli mi lopovi ;D ;D ;D znači da je nekom zapao za oko i da nešto vredi. ;D Sadašnje stanje mi nije poznato ali da sam u situaciji probao bih neki primerak ili poručio blanko sečivo... ma čudo je šta sve može učiniti lepa reč i neki euro,kuna(mislim da dinar tamo ne primaju) ;D ;D ;D
Za sve koje interesuje nomenklatura čelika i oznaka : http://www.pumaknives.de/klingenstahl_en.php
SEJFO:
ja imam tenkovsku cijev!!! Da li je ko zainteresovan!!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju