Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
PinzHunter:
reci nam sta je bilo? jesu ogrebotine duboke? mozda se moze ispolirati
vepar007:
Ljudi da znam kako i šta nebi došlo do toga..
Bit će da sam bio brzopletan i nestrpljiv...znate kud to vodi kada nešto hoćete napraviti brže brže brže....ne vodi nikuda.
Vidio snimku, pročitao post, izgledalo jednostavno i ja krenuo u akciju...već sam rutinski brusio, a da bi onda nakon dvi,tri večeri skužio da sve gore i gore a ne bolje.
Kada sam bolje pogledao po danu, vidio sam da nisam baš napravio nki posao....... :tommy:
Ovaj Herbertz sam uspio nabrusiti s nekin jeftinin bruson kako tako, ali omiljeni Boeker neće više nikako da mi se naoštri. Ogrebotine su vidljive iz bliza, šteta šta bi mu, ali me više brine kako vratiti oštrinu?
Znam da više neću eksperimenirati skupim noževima...
canis:
Sve se da ispolirat,pa pobogu herbertzi i boekeri nisu napravljeni od dijamanta.
Pravilno i strpljivo i sve ide,naravno osim ako nisi oštrio ralom. Tisak i gravure na oštrici u tom slučaju zaboravi.
canis:
Dabi imali oštar nož sa najboljim omjerom oštrine i "držanja" oštrice za sve noževe od poznatih nam čelika je točno određen kut oštrenja od 4 stupnja. Nedavno sam imao polemiku sa poznanikom koji veli da je u pitanju 11 stupnjeva. dois
Za vratove smo se jer mu velim da sa tim možeš samo cipat drva. 2p
nostromo:
Pozdrav,
ima li neko da zna kako izgleda logo FAMIPA od prije 20-30 godina. Inspiriran forumom malo san pronjuska po lovackoj torbi pokojnoga dide. Ima tamo neki noz kojeg san ka mulac smija viditi samo iz didove ruke a na njemu ima neki logo koji je malo izlizan pa ne vidin tocno sta pise. Inace lovstvo je u mojoj obitelji priskocilo jednu generaciju pa su didova "kubura", noz i pojas sada moji. Od svega mozda mogu koristiti samo pojas za municiju jer "kubura" je kokotara od ceske zbrojovke od nekih 80 god a noz cu radije kupiti nego izgubiti jednu takvu uspomenu...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju