Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
HuntR:
gvozdjurija
proba u povoju
orah za drsku
jatagan:
--- Citat: canis - 29. 01. 2009. 00:08:08 ---
--- Citat: jatagan - 28. 01. 2009. 19:38:39 ---Jeste sljivovac u orginalu.Neznam kuju li Cince jos nozeve u onoj staroj brvnari?
--- Kraj citata ---
Brvnaru iz kojega grada? U mom rodnom gradu je bila jedna brvnara iz koje je poteklo mnogo šljivovaca,lopata,motika,sjekira,...!
--- Kraj citata ---
Brvnara se nalazila u Uskoplju-Gornji vakuf.Bio sam u njoj sa gostima iz vana i bili su jako iznenadjeni u kojim uvjetima nastaju dobri kovani nozevi.Mislim da se kovac zvao Alija Cinco.
stari-nakovanj:
--- Citat: josip89 - 29. 01. 2009. 16:43:54 ---kako se zove ovaj drugi i di ga se može nabavit
ako da jel ima izvedba da je drška od jelenjeg roga
--- Kraj citata ---
zgleda da sam trebao poboldati link na slici ;D ;D
canis:
--- Citat: jatagan - 30. 01. 2009. 18:04:08 ---
--- Citat: canis - 29. 01. 2009. 00:08:08 ---
--- Citat: jatagan - 28. 01. 2009. 19:38:39 ---Jeste sljivovac u orginalu.Neznam kuju li Cince jos nozeve u onoj staroj brvnari?
--- Kraj citata ---
Brvnaru iz kojega grada? U mom rodnom gradu je bila jedna brvnara iz koje je poteklo mnogo šljivovaca,lopata,motika,sjekira,...!
--- Kraj citata ---
Brvnara se nalazila u Uskoplju-Gornji vakuf.Bio sam u njoj sa gostima iz vana i bili su jako iznenadjeni u kojim uvjetima nastaju dobri kovani nozevi.Mislim da se kovac zvao Alija Cinco.
--- Kraj citata ---
Hajde,i to je blizu. Ista je dolina u pitanju. Ja sam mislio na staru brvnaru u Bugojnu. Bilo ih je nekada na svakom koraku,a sada...!
nostromo:
Evo jedna prica o nozu koja bi mogla u rubriku vjerovali ili ne.
Danas sam u pogonu prolazija stazom koja je probijena u jednoj radnoj akciji prije 2 godine. Od onda se tu nije prolazilo ni lovilo uopce, nema ni tragova cuvanja ovaca.
I na toj stazi ja sa starijim kolegom i on mi pokaze nesto na zemlji kad tamo drska od noza viri iz zemlje i lisca. On digne noz i da ga meni, ja pogledam, noz pun zemlje, neka bez veze gumena rucka al svejedno ja ga obrisem o lisce a ispod zemlje ko staklo glatko i sjajno zeljezo!!! Okrenem, obrisen drugu stranu kad ono ispod zemlje izviri logo FAMIPA PRIZREN!
Dvi godine na vrlo vlaznom mistu, ni kapi, ni tocka da je propala! Sjajan ko picino oko, kako se to kaze.
Cudo jedno.
U prilogu imate sliku, noz obrisan jedan put, bez ikakvog dodatnog poliranja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju