Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (119/254) > >>

norvasc:
Bože dragi, kak bi ja volio ovak loviti!!!!!!!!

Ry1:
evo ga samo sto nije ispoliran. Nije ispoliran zato sto je poklon mom prijatelju koji je inace  po zanimanju "french polisher" tj. oni tipovi sto zavrsavaju skupi namestaj i klavire. Covek ga je usjajio kao pasju kesu.
rog tek nakon poliranja, isto kao i dvo pokaze pravu boju i teksturu.

ovako izgleda na pola ispoliran rog od jarca, a sa malo vise volje i strpljenja moze i bolje

Antezg:
Krasni noževi Ry d4-znam da možda spada u temu Noževi ali možda možeš odgovoriti u toj temi-koji dio roga je najbolji, neki grubi postupak izrade... Imam mogućnosti da dođem do tih rogova pa me zanima...

dean:
Tak je dečki! Slike ovih noževa u tu temu, i onda neka Ry tamo napiše detalje. Meni se posebno sviđa ovaj drugi! Svaka čast, to je umjetnost ako se mene pita!

Ry1:
Ok, citamo se na nozevima kada prebace temu..danas sam slican odgovor vec dao na jednom forumu

--- Citat: -----------------------------------------------------------------------------------
Mislim da cu ove rogove ipak zadrzati i staviti na zid u moj reloading room.Raspon od vrha do vrha je 102cm...kada mi dosade poklonicu ih nekome kao i sve ostale
Rog od jarca je malo problematican za izradu drski. Dobio sam nekoliko nesta manjih od ovog i uvek je bio problem da od jednog roga izvucem jednu plocicu od recimo 10x3cm debljine 1cm.Stvar je u tome sto je samo poslednja cetvrtina roga puna, a sa donje 3/4 zidovi su suvise tanki za drsku.
Ta puna cetvrtina je zakrivljena i secenje treba obaviti kao secenje dijamanta dobro pazeci kojom linijom ce proci rez da se izvuce maksimum.
Postoji i drugi nacin. Na beskonacnoj brusnoj traci brusi rog tamo gde je puni deo najdeblji(smrdi do bola)i kada se dobije dovoljno ravne povrsine brusi se druga strana.
Napravio sam par drski od tih rogova ali ja imam problem sa strpljenjem. Kada dobijem oblik koji zelim (a uvek sam dobivao) i kada ga osmirglam do neke mere zasitim se. Mrzi me da posvetim paznju i da krenem sa finijim smirglama i pastom za poliranje.
Inace pravilno zavrsen rog izgleda fantasticno. Koristim Buckov savet i dva puta godisnje ga namazem sa uljem za bebe. Nikada nisam imao problema sa pucanjem drske.
Jos jedno resenje je da u koliko ne mozes da izvuces celu plocicu za drsku iseces rog na "prstenove" i koristis ga za nozeve koji imaju tzv "hidden tang"..oni na koje se drska natice.
Manji rogovi su ok za dzepne nozeve, a posebno za "pupcare" Ako ne znas sta je pupcar pitaj Maxu ili Rasu
Inace trenutno nisam u formi, nisam napravio ni jednu drsku vec vise od 6 meseci.
Moram ponovo da osposobim brusnu traku i da krenem. Imam nekoliko ostrica i materijala za drske ali nemam zivaca, a necu da pocinjem dok nisam ok.
Ja nisam majstor i koristim skromne alate. Meni za polepljenu i osusenu drsku treba 6-7 sati rada da je zavrsim, moram da budem sam, da pada kisa (da oteram pse od sebe jer su mi vec dva puta ukrali na pola obradjen rog od lopatara i oglodali ga i jednom je kucka ugazila u epoxy lepak) i da za noc okrenem 5-6 espresso kafa i flasu viskija..i da sutra ne moram na posao i da sam taj dan ili dan pre imao dobar lov...
--- Kraj citata ---

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju