Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

Oštrenje noževa

<< < (11/17) > >>

kmkole86:

--- Citat: dugru - 26. 03. 2009. 08:38:33 ---Koliko vidim izgleda da je problem u pritisku ostrice na podlogu. Probao sam opet sa manjim pritskom. Utegao sam smirglu i stavio ispod meku stranu podloge.

Malo je bolje. Mada nije to to. Nemoze da brije a i ne deluje ostro :) Pametan covek zna kad treba da odustane;) A i noz nije neki ( IMPA celik). Nije tema ali za 40EUR sta bi najbolje mogao da kupim?
Smirgla je SMIRDEX...

--- Kraj citata ---

uzmi alkoholni marker i ofarbaj ostricu noza i ona ces videti sta i kako radis, moguce da ti jos nisi ni dosao do ostrice msm da imas jos do zice radeci taj ugao sto si zapoceo. uglavnom nastavi trud se isplati. i jos nesto na sitnijim smirglama 2000 i preko na kraju kada je noz vec ostar i smirgla se vec osusila ne kvasite je vec nastavite onako suvom sa opiljcima da ostrite blagim pritiskom i tako je malo i polirate. posle toga jedino sto ima smisla je koza i polir pasta mada ja samo koristim kozu.pozz

Max011:
Iz nekih davnih vremena

nadam se da znate  šta je na fotkama ?!

magwin:
štrajher?

HERCEGOVAC:
Sto se tice ostrenja noza to vrsim brusom za ostrenje ručne kose sto su nekad a idanas kosci koriste. Samo pod vodi i polahki navlači i ostri i dođe ko britva, a to zna onaj ko je samo radi osa tim brusevima i ko je kosio rucno po cjeli dan sta je dobar i kvalitetan brus(gladilo). zagi zagi

Max011:

--- Citat: magwin - 11. 04. 2011. 22:24:09 ---štrajher?

--- Kraj citata ---

Da, starinski sa srebrnim ukrasima ebonovinom, sedefom i mesingom ... pravljen kad su stvari pravljene da traju  z10

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju