Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Obuća

Lovačke čizme MEINDEL

(1/6) > >>

krilaš:
Otvaram ovu temu iz dva razloga:
1.Idu hladni dani a sa njima i najlepsi period za lov posto sa hladnim danima dolazi i period siroke lepeze razlicitih lovova i nacina.
2.Kolega lovac miroslav_dabic je primetio na kolegi Fulir-u ovakve cizme pa rekoh hade da razgonetnemo kje su to i ko ih i zasto poseduje i kakva su mu iskustva sa ovim cizmama od 300 EUR-a.

Evo ja bih prvi poceo.
Meindel lovačke kižne čizme koristim u svim lovovima osim u lovu na prepelice i u lovu na zeca ako lovim u Vojvodini kruznim lovom jer u takvim lovovima vas moze zapasti da gazite i zatvarate krug po oranju koje nekada moze biti i nekoliko stotina hektara a jos ako je mokro a vojvodjansko blato je lepjivo i teko tako da tada ih ne koristim.
Meindl cizmeposedujem nesto mane od deset godina i jako sam zadovoljan sa njima.
Jako su tople u hladnim jesenjim i mzimskim danima,noge vam se ne znoje jer je unutrasnost od prave ovcije vune,ne propustaju vodu,jako su udobne i za dugotrajna cekanje na cekama i za dugotrajna hodanja.
Sa visinom sarice između 37 i 40cm dobra su zastita od ujeda zmija u prolecnim i letnjim  lovovima na srndaca kao i u jesenjim lovovima.

Na zadnjoj fotografiji se cizme ne vide koplet jer su nogavice preko sarica čizama.
Jako am zadovolan ovom markom i ovim modelom čizmama i milim da cu ih nositi sve dokle god  budem lovio.
Pozdrav Goran

Ry1:
pesadinke  ;D ;)
nisu ni skupe obzirom na marku...mada ima mnogo boljih za tu lovu
kada bih lovio 5 puta godisnje izuo bih se za jedne custom made cizme
( je li deco, jel' onaj Strugar u Ilici jos pravi cizme?)ovako mi se ne isplati, i najbolje poderem za 8 meseci...nijedne nisu presle vise od 1000km

krilaš:
Rajko druze moj pa ova tema i nije za tebe.
 Kad si ti poslednji put doziveo ovliki sneg a kamoli da si lovio po snegu i na temeraturi -22 Celzijusa.

Pusti ti nas brate da mi s ovog starog kontinenta prozborimo koju.Jer kod nas postoji izreka koju su nasi stari izrekli "Čizma glavu cuva a šubara je krasi."
Pozdrav Goran

Ry1:
Tamo gde sutra krecem jos ima snega na vrhovima

josip89:
s tim čizmama i nisam nešto pretjrano zadovoljan
naime čim sam ih uzeo prvi lov odljepila se ona postva donja za stopalo
tople su dok se hoda i bome meni se noge znoje
a na čeki drže duže toplinu ali svejedno ako se čeka preko sata do dva ne pomaže ni jedna čizma

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju