Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
SEJFO:
Pozdrav!! ;)
tema super :čitam -učim i MUČIM (ćutim)!!!! zagi
vajo:
Ma ja sam se poprilično razočara u moje kolege iz grupe, svi su to lovci sa podužim stažom, neki imaju više lovačkog staža nego ja godina, "iskusni lovci", i moga bi i ja nadodat pokoji prilog, ali ne bi da krenemo tim smjerom. Više bi volia da komentiramo ono ča valja i čut pokoji savjet još. Sutra planiram da ja i moj žućo izađemo malo van, onako bez opterećenja i uzet si dosta vremena, samo da bura bude milostiva fre. Još bi reka nešto o žućetu, zna mi otić dosta daleko, bar se meni ćini da je daleko (300-400 metara), meni to niti ne smeta, osim ča ovi moji drže psa UZ NOGU, a kad potjeraju srne onda je moj kriv, jer njegov ne bi toliko gonia da nema mojega itd, a moj se u pravilu prvi vraća a ponekad i jedini, dok se ove znalo čekat jaaako dugo. Valjda ćemo imat sreće i volje da nađemo z11.
dean:
Onda iduću puta vodi svog uz nogu a neka njihovi gone za pčetak, pa da vidimo da li će onda tjerat srne. Ljudi moji, pas trči i za biciklistom i autom, di neće za srnom?!?!? Treba raditi i uzgojem postići da pas posjeduje afinitet prema određenoj divljači...
sandro derventa:
Pozdrav ljubiteljima gonica.Imam mladu posavku 7 mjeseci i poceo sam polako sa obukom ali mi se ne udaljava daleko od mene kada je izvedem u loviste.Izvodim je najcesce uvece a ponekad i ujutru kad imam vremena.Moj nacin se zasad svodi da lagano setam sa njom u lovistu i upoznam je sas mirisima.Da li je bolje sjesti i cekati da se pas sam udaljava ili za pocetak obuke gonica ici sa njim po lovistu.
nostromo:
--- Citat: sandro derventa - 13. 03. 2009. 11:05:17 ---Pozdrav ljubiteljima gonica.Imam mladu posavku 7 mjeseci i poceo sam polako sa obukom ali mi se ne udaljava daleko od mene kada je izvedem u loviste.Izvodim je najcesce uvece a ponekad i ujutru kad imam vremena.Moj nacin se zasad svodi da lagano setam sa njom u lovistu i upoznam je sas mirisima.Da li je bolje sjesti i cekati da se pas sam udaljava ili za pocetak obuke gonica ici sa njim po lovistu.
--- Kraj citata ---
Ja nisam neki veliki kinoloski strucnjak ali pokusat cu pomoci. Simuliraj lov i ono sta zelis da tvoj pas u lovu radi pa ga tomu pokusaj nauciti. Kako ces ga tomu nauciti, eeee to ces morati pitati nekoga ko zna ;D
Ja imam NLT koji radi kao pticar ili sunjkavac do trenutka pronalaska divljaci a onda sumanuto goni ko gonic. To je super kad se lovi u pokretu al ne valja u nekim drugim situacijama...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju