Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (50/61) > >>

nostromo:

--- Citat: peca - 21. 10. 2010. 15:25:19 ---nlt mi je jako draga pasmina samo me je brinulo hoće li moći stići goniče kad gone a problem je još što ih se večina hoče poklati sa drugim psima i što ih je teško odučiti od kokoša i ovaca

--- Kraj citata ---

Gonic ili terijer svaki pas mora biti odgojen ko individualac pa onda nece biti potrebe da trci za gonicima vec ce raditi svoju radju. To je tako u snovima a u stvarnosti su terijeri dobra kombinacija sa nizim ili sporijim gonicima a suprotno i nije bas najsritnije rijesenje.

Ja sam valjda sretnik jer mi u kuci imamo tri odrasla terijera koji koze i ovce uopce ne gledaju a posavac kojeg imamo baca ih na pod gdje god stigne... Ista prica i sa drugim pasima. Razlika je u tom sta su terijeri odgajani na jedan nacin a posavac je vise "old school" odnosno baci ga u polje pa ako radi-radi, nikakva obuka.
A kokos kad krene onako glupasto iz cistog mira trcati i lamatati krilima i ja bi je najradije rastega nogom tako da pasu uopce ne zamjeram ako je makne happi

PinzHunter:

--- Citat: peca - 21. 10. 2010. 15:25:19 ---nlt mi je jako draga pasmina samo me je brinulo hoće li moći stići goniče kad gone a problem je još što ih se večina hoče poklati sa drugim psima i što ih je teško odučiti od kokoša i ovaca

--- Kraj citata ---

nlt ne trebaju stići goniće jer nlt odrade poso temeljitije i sve pretraže i ne jure glavom bez obzira pošto sve njuhom odrade.koke i ovce nediraju jer to spada u obuku psa da to nesmiju dirati,opet je to do lovca a ne do psa.a sad da se hoće poklati sa drugim psima to stoji.samo se sve da obukum riješiti.NLT je svestran pas i odličam pomagač u lovu.

peca:

--- Citat: nostromo - 21. 10. 2010. 20:10:49 ---

--- Kraj citata ---

Gonic ili terijer svaki pas mora biti odgojen ko individualac pa onda nece biti potrebe da trci za gonicima vec ce raditi svoju radju. To je tako u snovima a u stvarnosti su terijeri dobra kombinacija sa nizim ili sporijim gonicima a suprotno i nije bas najsritnije rijesenje.

Ja sam valjda sretnik jer mi u kuci imamo tri odrasla terijera koji koze i ovce uopce ne gledaju a posavac kojeg imamo baca ih na pod gdje god stigne... Ista prica i sa drugim pasima. Razlika je u tom sta su terijeri odgajani na jedan nacin a posavac je vise "old school" odnosno baci ga u polje pa ako radi-radi, nikakva obuka.
A kokos kad krene onako glupasto iz cistog mira trcati i lamatati krilima i ja bi je najradije rastega nogom tako da pasu uopce ne zamjeram ako je makne happi

--- Kraj citata ---

to i jest problem što nemoće stiči bržr goniče a onda kad goniči gone lisicu prema lovcu terijer je otjera od lovca

.44 ML:
Imam kuju posavku staru godinu i 4 mjeseca do sada gonila samo zeca, najprije 5-10 minuta pa kasnije do 25 min, a jednom i 40-tak minuta. Otvorio se lov i ja je povedem i pustim a ona samo trče oko drugih pasa, trag prati 5-6metara zatim digne glavu i trči oko mene ko blesava a ja  uf uf uf. Šta raditi ???

Pepi18KA:

pa ako je bila prvi put u skupnom lovu...s drugim psima...mislim da nema razloga za brigu...sve je to za nju novo...što češće ju izvodit u lov u bude se sve sredilo...  zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju