Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (6/61) > >>

dean:
Metoda je odlična! Nedavno sam na nekom DVDu gledao da u Italiji tako polažu ispit za goniče!

madhunter:
Nikola svaka čast na trudu, al još uvijek mislim da pas treba raditi samostalno i sam pronači divljač a hvala bogu imamo velikih gatera koji osiguravaju gotovo prirodne uvijete gdje se mogu obučavati mladi psi!
Što se tiče rada na svinju, SVINJAR SE RAčA, radi koliko mu je dala majka priroda i genetika!

Nikola Vojinovic:

--- Citat: madhunter - 25. 01. 2008. 07:42:37 ---Nikola svaka čast na trudu, al još uvijek mislim da pas treba raditi samostalno i sam pronači divljač a hvala bogu imamo velikih gatera koji osiguravaju gotovo prirodne uvijete gdje se mogu obučavati mladi psi!
Što se tiče rada na svinju, SVINJAR SE RAčA, radi koliko mu je dala majka priroda i genetika!

--- Kraj citata ---
Ako pogledas sve moje postove videces da upravo o tome pricam! d4 U svakoj od rasa sa prostora bivse Yu ima kerova koji hoce da rade svinju... A sto se rada tice tu imam jednu zanimljivu pricu o alpincu, njegov gazda je sa njim lovio iskljucivo zeca i lisicu, ker je bio besprekoran za tu divljac, onda je covek uso u ekipu koja iskljucivo lovi svinju a samim tim i njegov ker. Ker je tada imao pet godina, poceo je da ga u lov vodi na povodniku i pusta samo na tragu svinje, ker danas ima deset godina i jedan je od boljih u toj grupi (grupa godisnje odstreli oko dvadeset svinja), zecevi i lisice ga vise ne zanimaju...
Treba imati pravu krv ali treba i dosta rada! d1

Nikola:
Nebih htio nikome kvariti veselje, ali sam siguran da se u gateru ne stvaraju psi svinjari. U gateru, ma kakav on bio, pas može dobiti oštrinu i nešto drugo.
Pravo lovište i pravi lov je mjesto gdje treba raditi s psom.
Dean, Medo i drugi koji su gostovali kod mene su vidjeli rad goniča (brak jazavčari, posavci, istarci, alpinci, kopovi) i kako to izgleda u prirodi.

vuk samotnjak:
istrijaner i posavac su nekako dosta slični tjelesnom konstitucijom, govore mi lovci koji su držali obadvije vrste da je istrijaner dosta ustrajniji dok goni, i tvrdoglaviji za odgojiti.
kakva su vasa iskustvač

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju