Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (55/61) > >>

Pepi18KA:
20-ak km od KA, prema zvečaju

vajo:

--- Citat: tyrol - 18. 02. 2012. 09:44:08 ---Kolega Vajo, kakav je taj posavac na terenu? jesi li primjetio da nešto diže ili barem prati neki trag?

--- Kraj citata ---

Ma gledaj ja možda postavljam pre visoke kriterije, nije to loš pas, možda i puno bolji od onih čiji ih gazde znaju dobro nahvalit a na terenu neznaju dignut zekana ni kad im je pred nosom. Moj posavac je radišan i zna dignut  :bunny:, i pucalo se je nešto pred njim, ali ipak nije to ono pravo. I ja sam se veselio kao kolega Pepi18KA sada sa trobojcem, i moj je posavac počeo rano, bez puno truda, ali krenulo je nekako krivo, ja sam želio zečara i isključivo zečara, ali njemu su srne postojale sve draže, gonio bi on i zeca ali u omjeru 3:1 u korist srne, nabavio sam i teletakt(za kojeg mislim da je jaako korisna stvar ako se ispravno koristi) da riješim problem srne. Uglavnom moj je zaključak da sam dobio poludobrog odnosno dobrog psa a da je trebao bit jako dobar. On na terenu radi i poznaje trag, ali mu fali onaj završni dio kad treba zekanu pokucat na vrata, onaj dio koji je u biti bit svega, uglavnom diže one koji leže relativno blizu onom mjestu di je on prepozna trag. Ovu sezonu smo imali 7 izlazaka na zeca i on mi je dizao u prosjeku jednog zeca na dan.   

tyrol:
Vajo, samo neka radi....Bude i bolje (malo pomogne vlasnik, malo drugi psi na tragu)...Samo neka je na terenu (kao i što želi i svaki lovac sa svojim psom ;)  )

PLAMEN19:
pozdrav
nabavio sam brak jazavčara starog godinu dana pa me zanima kako da krenem ga obučavati pošto već nije štene i dali je prekasno za bilo kakvu obuku. Uz to kod prijašnjeg vlasnika bio je par puta u lovu na ds

Sergovic1:
Evo pozdravljam vas kao mladi lovac i novi član foruma....pročitao sam sve vaše objave o školovanju gonića i svaka vam čast na trudu....pa ako neko zna neku dobru knjigu ili dvd o dresuri gonića bin voli da me uputi di se može nabavit.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju