Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (2/61) > >>

lovacpd:

--- Citat: Nikola - 14. 08. 2007. 12:41:21 ---
Do odličnog goniča treba dosta rada, do prosječnog nešto manje, ali sve se svodi da sa psom treba raditi, i raditi... 

Pozz

--- Kraj citata ---

Bas tako Nikola!!!
Raditi, raditi, i raditi, ujutro i kasno uvece!!!
Obuka gonica traje dugo, neki pocnu da gone nakon 9 mjeseci, neki ranije, mnogi kasnije, cak do druge godine!!!
Stari lovci kazu da je najbolji gonic tek poslije trece godine zivota

podravec:
Ali nemože se svakog naučiti tjerati svinje, treba biti i linija koja hoče bar donekle tjerati svinje. Ja sam imao prije 5 god. brakjazavčarku koja nije htjela tjerati ni svinje, ni srne, ni zeca baš ništ ju nije zanimalo. Ja sam mišljenja da je npr. teže obučiti goniča nego ptičara. Neko drugi opet kaže da je teže naučiti ptičara, kaže "nemaš šta učiti goniča, njega samo pustiš i on tjera". Usput Spyder imaš tu u oglasniku neke dva kopova.

lovacpd:
Podravec donekle je i to tacno!
Svi je oni gone, i gonice je dok svinja ne stane, onda je problem koji ce je nastaviti oblajavati! Mada se i na to moze uticati, ali tu ima uticaja linija(mada svi stenci iz kombinacije svinjara i oca i majke NECE biti svinjari), tj karakter psa, cak i da li pravilno odnjegovan
Licno imao sam trobojku koja je gonila svinje,kao luda, brze od drugih pasa, bolje pratila trag ali do momenta kad svinja stane, onda muk...
A ovo, sta je teze nauciti...svkom je lakse ono sa cim se srece, meni je pticar misaona imenica, ne poznajem im rad, karakter, sve sto znam o njima su rase i cemu sluze, i ono ponesto sto sam vidio na tv-u, dok gonice, terijere, poznajem u dusu, cijeli zivot sam sa njima.

madhunter:
Poštivajuči vas kao lovce i vaše pse u dobroj namjeri iznosim samo svoje mišljenje što se tiče goniča,a vas molim da me demantirate.Uglavnom lovim divlje svinje u manjim lovištima oko Zagreba,Krapine a lovio sam i po Slavoniji i u Baranji te na Baniji.U privatnim lovištima naravno neogračenima u kojima obitava jelenska divljač lov goničima je zabanjen.U Krapinsko zagorskoj županiji su uglavnom lovišta brdskog tipa gdje dugonogi goniči nisu dobri jer u minuti otjeraju divljač preko dva brda  i završe npr. u Sloveniji.U okolici Gline sam lovio u par navrata i nijedna svinja nije pala pred dugonogim goničima bar je nisu nama dotjerali, pucalo se u Bosni. Jedan  par posavaca je u mjestu držao svinje i otpucali smo pred njima ranjenog vepra ali oni su te svinje dotjerali iz susjednog lovišta koje je 15 kilometara daleko.
Uglavnom, htio bi reči da su goniči psi velikog radijusa kretanja i da si postavimo pitanje koliko su zbilja pogodni za lov divljih svinja po našim lovištima.Napominjem vidio sam jedinki dugonogih goniča koji rade svinju perfektno i u prirodi i u gateru, manjeg su radijusa kretanja i brzo se vračaju, al jedinka ne predstavlja pasminu.

SPYDER:
Zato su brakovi zakon

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju