Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

KAD POCINJE FERMA KOD BRETONCA

(1/7) > >>

Tomislav13:
Imam mladog Bretonca starog 4,5mj,zanima me ako mi netko moze reci kad mogu ocekivati prvo stajanje na divljac? Cuo sam da se kod Bretonca lovacki nagon kasnije pali nego kod ostalih pticara!

dean:
Ne znam zakaj bi kod njih nagon kasnnije palio. Opisuju ih kao vječne bebe i da su dosta zaigrani do 3 godine, a koji pas nije?! Skyangel i huntercro imaju bretonce ako se ne varam, pa ti oni mogu dati  savjet i iskustvo iz prve ruke.

Tihomir:
Moj kolega ima mladog bretona Maxa 8 mjeseci i već ferma,ali kada se divljač digne on krene za njom. Budem ga baš pitao kad je počeo fermat pa javim

Tomislav13:
Moj prijatelj ima Bretonca starog 7mj i jos ne ferma na nijednu divljac,a drugi ima Njemackog pticara starog 6mj koji vec ferma na zeca,fazana i prepelicu!

skyangel:
Ne bih se složio da bretonci kasnije javlja lovački nagon. Istina je da bretonci kasnije sazrijevaju od ostalih pasa, u prosjeku u 3. čak i 4. godini života od bretonca dobiješ potpuno odraslog i zrelog psa za lov. No, lovački nagon se osjeti od malena kod njih. Moj mališan je već sa 2 mjeseca markao, ali to je marka u igri, ne ona prava. Pravu marku na divljač se može očekivati negdje do godine dana. Kaj se tiče mirnoće na polijetanje, osobno smatram da je to vještina koja se psa uči, nemreš to očekivati od psa, nagon mu govori da ide za divljači. Ali, ovo su moja osobna mišljenja iz vlastitog iskustva tako da ih nemojte uzimati kao mjerodavna, nisam ja kinolog da se razumijemo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju