Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Kako odabrati štene goniča za divlju svinju
SEJFO:
--- Citat: zelenadolina - 01. 02. 2010. 07:48:38 ---Znam ja za Izačić,nije ono neki gater pre rijedak je a vidim i ovde na forumu ima dosta slika i snimaka iz gatera u kojim nema 3 drveta i jedna lokva,takvi gateri ne mogu pomoći u obuki psa. Trening po noći dobar za orjentaciju,ali ima tu jedan problem kad se psi nauče goniti po noći onda ćeš ih se načekati u lovu,ali ako tebi to štima samo napred jarane javim ti se kad dođem u tvoj rodni kraj poznam neke ljude tamo.
--- Kraj citata ---
Ama pusto bih ja njih i po danu......AL SE VIDE,,,, hao hao hao hao
peca:
Po noći se mlad pas lakše nauči goniti jer se sva divljač kreče i tragovi su friški z10
zelenadolina:
To je u redu Peca, ali ja sam rekao sejfi da je možda problem kad se nauče goniti u noć jer kad poslije sazori zna se dogoditi problem za nazad,izgubi pas okvire lova pa mu je svejedno dan ,noć , jer postoji i naš termin kad završava lov a on pred kraj drugog pogona primi i onda mi čekamo,a nije problem sa psima koji su kratki ali oni koji dobro i čvrsto peglaju,bolje da ne gone u noć nego da nauče da je to termin za rikverc,nadam se da me razumijete jer na ovu temu čekanja pasa mogu puno pričati vjerujte.
SEJFO:
pozdrav!!
Ama svi smo se mi razumjeli,,, nije problem,,,,jedan od problema za goniče je ljeto, velike vrućine,
(posebno za barake) i hoćeš nećeš moraš čekati 23.00 da ga malo pustiš da se istrče,,,,moje kolege i ja više pažnje poklanjamo,,,,da oni budu u prirodi nego da nešto gone,,,u tim noćima,,,jer se ipak ljeti mnogi psi udebljaju....a ako se ne izvode do početka lova dok uđu u štos (kondiciju) prođe pola lova,,, zagi zagi
zelenadolina:
Ispravno zemljače ,da li u tim čekanjima i izlascima ima koji preminger.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju